Sosyal Medya

Döviz

Nebati’den Londra’da enflasyon konusunda dehşete düşüren açıklamalar!

Bloomberg’ün kaynaklarına dayanan habere göre Hazine ve Maliye Bakanı Nebati Londra’da buluştuğu yabancı yatırımcılar Türkiye’de enflasyon ve kur hakkında akıl…

Nebati’den Londra’da enflasyon konusunda dehşete düşüren açıklamalar!

Bloomberg’ün kaynaklarına dayanan habere göre Hazine ve Maliye Bakanı Nebati Londra’da buluştuğu yabancı yatırımcılar Türkiye’de enflasyon ve kur hakkında akıl almaz açıklamalarda bulundu. Nebati yabancı yatırımcılara Türkiye’deki enflasyonun yabancıların kültürel olarak anlayamayacağı sebepten yükseldiğini, Dolar/TL’nin de mevcut seviyelerde kalacağını söyledi.

Ekonomi kitaplarında “kültürel nedenlerle” oluşan bir enflasyon çeşidi olmadığını söylemekte fayda var. Diğer yandan eğer sabit kur ve benzeri kur rejimleri uygulanmıyorsa, Dolar/TL’nin de “mevcut seviyelerde kalacağı” sözü vermek de doğru değil.  Tabi kamu müdahalesi yapılacağından emin değilseniz. Diğer yandan normal şartlar altında dünyanın büyük merkez bankaları parasal sıkılaştırma yaparlarken gelişmekte olan tüm ülke para birimlerinin baskı altında kalarak değer kaybetmesi normal karşılanır; hatta beklenir.

Her iki talihsiz açıklama da Türkiye’de ekonomi yönetiminin ne derece yanlış yollara saptığının dünyaya ilanı niteliğinde.  Nebati’nin açıklamaları haberde geçtiği şekildeyse yabancı yatırımcıların Türkiye finansal piyasalarından iyice uzak durmayı tercih etmeleri makul bir beklenti olur. 

Bakanı’ın akıl almaz açıklamaları aşağıda:

Bloomberg’e konuşan konuya yakın kaynaklara göre Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Londra’da yabancı fon yatırımcıları ve banka yöneticileriyle düzenlenen toplantıda yatırımcılara kurun mevcut seviyelerde kalacağını söyledi.

Kaynaklara göre Nebati hafta sonu Dolar/TL kuruyla uyumlu enflasyon için yeni önlemler ile yastık altı altın için yeni adımlar açıklanacağı bilgisini verdi.

Nebati gerekirse KGF’nin artırılabileceği mesajını verdi.

Nebati yabancı yatırımcılara Türkiye’deki enflasyonun yabancıların kültürel olarak anlayamayacağı sebepten yükseldiğini söyledi.”

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler