Sosyal Medya

Ekonomi

Metropoll: Seçim yaklaştıkça kararsız seçmen oranında belirgin düşüş var

Metropoll Araştırma’nın ocak tarihli ‘Türkiye’nin Nabzı’ anketinde Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasında kararsız kalan seçmen oranının azaldığı izleniyor. Ocak…

Metropoll: Seçim yaklaştıkça kararsız seçmen oranında belirgin düşüş var

Metropoll Araştırma’nın ocak tarihli ‘Türkiye’nin Nabzı’ anketinde Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasında kararsız kalan seçmen oranının azaldığı izleniyor.

Ocak 2021 sonuçlarına kıyasla kararsız seçmenin oranı 4,1 puan düşerek %8’e gerilemiş durumda.

Cumhur İttifakı’na kendini yakın hissedenlerin oranı 2021 Ocak ayına göre 3,1 puan artarak %36,9’dan %40’a yükseldi ve aralıkta bu oran %37,6’ydı.  Cumhur İttifakı’nın elde ettiği 3 puanlık seçmen desteğinde aralık ayındaki döviz dalgalanmaları ve çalışanlara yapılan zamların önemli rolü var. Fakat elektrşk ve doğalgaz zamlarının etkileri bu 3 puanın kalıcı hale gelmesine engel olabilir.

Benzer şekilde Millet İttifakı’na yakın olanların oranı da Ocak 2021’de %42,4’ten bir sene sonra %43,7’ye çıktı. Aralık 2021’de bu oran %41,6’daydı.

Seçimlerin yaklaşması kararsızların da saflarını belirlemelerine neden oluyor.  Buna rağmen halen seçim sonucunu etkileyecek büyüklükte bir kararsız seçmen olduğunu da göz ardı etmemek gerekli.

Kendini her iki ittifaka da yakın görmeyen seçmen Millet’i tercih etmeye daha yakın

Metropoll Araştırma’nın kamuoyu yoklamasında öne çıkan diğer bir konu da “kendini her iki ittifaka da yakın görmeyenler”.

‘Bir tercih yapmak gerekse hangi tarafa oy verirdiniz?’ sorusuna Millet İttifakı’nı seçeceğini belirtenlerin %6’da olduğu görüldü. Bu oran Ocak 2021’de %5,9’da bulunuyordu.

Aynı soruya Cumhur İttifakı yanıtını veren seçmenlerde ise az da olsa bir düşüş gözlendi. Ocak 2021’de iki ittifaka da yakın olmayıp Cumhur’u tercih edenlerin oranı %2,7’de bulunurken bu oranın bugün %2,1’e gerilediği tespit edildi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler