Sosyal Medya

Döviz

Metropoll: İktidarın ekonomi politikalarına olan güven azaldı; kararsız seçmende güven kaybı yüzde 80!

MetroPoll Araştırma’nın Aralık 2021 Türkiye’nin Nabzı sonuçlarına göre geçen bir yıl içerisinde halkın %76’sının AKP-MHP iktidarının ekonomi politikalarına olan güveni…

Metropoll: İktidarın ekonomi politikalarına olan güven azaldı; kararsız seçmende güven kaybı  yüzde 80!

MetroPoll Araştırma’nın Aralık 2021 Türkiye’nin Nabzı sonuçlarına göre geçen bir yıl içerisinde halkın %76’sının AKP-MHP iktidarının ekonomi politikalarına olan güveni azaldı. AKP seçmeni içinde güveninin azaldığını belirten kesin %36,4 ile oldukça yüksek bir seviyede. MHP’li seçmenin ise %50,7’sinin Cumhur İttifakı’nın ekonomi politikalarına olan güveninde azalma izlenmekte. AKP’nin çeşitli hamlelerle Cumhur İttifakı’na çekmeye çalıştığı SP’li seçmenlerde güven kaybı %100 olarak görülmekte.

Daha da dikkat çekici olan “kararsızlar” arasında AKP-MHP ekonomi politikalarına olan güven kaybı yaşayanların seviyesinin %79,8’le çok yüksek oluşu. Cumhurbaşkanı’nın seçimi kazanmak için AKP’den kopan ve kararsızlar arasında arafta görünen bu grubunun en az yarısının kendisine dönmesine ihtiyacı var.

Özer Sancar twitter hesabından ise “Sadece muhalefet seçmenleri değil iktidar seçmenlerinin de önemli bir kısmının iktidarın ekonomi politikalarına güveni azalmış” oluşuna dikkat çekmekte.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler