Sosyal Medya

Borsa

Türkiye, blokzincirde en hızlı büyüyen 11. ülke…

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, sektörün pazar büyüklüğünün önceki yıla göre yüzde 13’lük büyümeyle 4.3 trilyon dolar seviyesine ulaştığını açıkladı...

Türkiye, blokzincirde en hızlı büyüyen 11. ülke…

Blockchain dünyasının Tersane İstanbul’da buluştuğu Avrasya Blockchain Zirvesi’de konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Dijital Teknolojiler Platformu kurulacağını açıkladı.

Sektörün pazar büyüklüğünün önceki yıla göre yüzde 13’lük büyümeyle 4.3 trilyon dolar seviyesine ulaştığını açıklayan Kacır ‘’Bakanlık olarak dijital dönüşüm, stratejimizin ana odağında. Blokzincir Araştırma Laboratuvarını (BZLab) kurduk. Dijital Cüzdan Projesiyle, Kripto para ve Dijital Kimlik bilgilerinin saklayabilecek, TC Kimlik Kartı ile güvenliği artırılmış dijital cüzdan geliştirme çalışmaları yürütüyoruz. Kripto Radar Projemiz yasa dışı kullanımı denetlemeyi amaçlamaktayız. Buradan müjdesini verelim. Yüksek teknoloji çalışma konularına dair politikaların belirlenmesi ve ilgili sektör sorunlarının tespit edilerek çözüm yollarının geliştirilmesi amacıyla ilgili paydaşlarımızın katılım sağlayacağı bir Dijital Teknolojiler Platformu kuruyoruz. Bunlardan birisi de Blokzincir ve Metaverse Platformu olacak’’ diye konuştu.

Dünyada 12 bin blokzincir startup’ı var

TÜBİTAK Bilgem Başkan Yardımcısı Sadullah Uzun ise dünya genelinde yaklaşık 12 bin blokzincir startup’ı olduğunu açıkladı. 5099 startup’la en fazla blockchain’in ABD’de olduğunu söyleyen Sadullah Uzun ‘’ABD’yi; İngiltere (1000), İsviçre (877), Çin (630), Kanada (535), Singapur (521), Almanya (343), Hollanda (243), Fransa (232), Estonya (226) takip ediyor. Türkiye, 71 blokzincir startup’ıyla 23’üncü sırada yer alıyor. Ekosistemde en hızlı büyüyen ülkeler sıralamasında ise Türkiye 11’inci sırada’’ diye konuştu.

Blokzincir tüm ihtiyaçları karşılayabilir

Eurasia Blockchain Kurucu Ortağı Ayperi Kaya ise açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi: ‘’Bu ticari halkaları araştırmaya ve geliştirmeye başladığımızda pek çok farklı alanda pozitif etkilerini görebiliyoruz. Tarımda bile önemini fark ettik. Örneğin; çiftçiler ile tarım arazileri, toprak altyapısı ve sınıflandırma tarım geliştirme sistemleri, mahsul alımı sağlama, lojistik, satış-pazarlama ve tüketiciye ulaşması uzun ve gelişen dünya sisteminde pratikleştirilmesi gereken bir yol. Biz de düşündük, nasıl bir sistem kurmalıyız ki; her sektörden insanlar üretimi bütün dünya için yapmalı ve ürünlerini tüm dünyaya ulaştırmalı? Bu noktada yaşanan gıda krizini ve hızla büyüyen ulaşılmazlığı, israfı da düşündüğümüzde blockchain sisteminin tüm bu ihtiyaçları karşılayabileceğini gördük. Bununla beraber sigorta ve lojistik sektöründe de blockchain sistemini rahatlıkla entegre edebiliriz.’’

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler