Sosyal Medya

Kripto Para

Kripto Para İstanbul

Kripto Para İstanbul Sözcü yazarı Nedim Türkmen, İstanbul Finans Merkezi’nin (İFM) dünyadaki dijital varlık şirketlerini bir araya toplayan merkez haline gelebileceğini…

Kripto Para İstanbul

Kripto Para İstanbul

Sözcü yazarı Nedim Türkmen, İstanbul Finans Merkezi’nin (İFM) dünyadaki dijital varlık şirketlerini bir araya toplayan merkez haline gelebileceğini değerlendirdi. Türkmen, Türkiye’deki kripto para teknolojisinin konumunu analiz ettiği bugünkü yazısında, “İstanbul, ‘Kripto Wall Street’ olabilir mi?” sorusunu irdeledi. 

Kripto ve diğer teknolojik finansal gelişmeler ile İFM’nin geliştirilmesi konularının Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi tarafından yürütüldüğünü ifade eden Türkmen, “Finans Ofisi aynı zamanda İFM içerisinde İstanbul Finans ve Teknoloji Üssü Projesi ile Fintech konusunda proje ve şirketleri desteklemeyi hedefliyor. Finansal teknoloji konusunda teşvik ve destekler açıklanmadan önce kripto ve blokchain konusundaki yasal mevzuatı bitirip, açıklamakta fayda var” diye yazdı.

“İFM projesinin Fintech ekosistemine katkı yapacağı şüphesiz, fakat kripto dünyasından hem yurt dışından yatırım çekmek hem de yurt içi projelerini desteklemek için; düzenleme belirsizliği giderilip yasaklayıcı düzenleme gelme endişesini gidermek en önemli adım olacaktır” önerisi getiren Türkmen devamında da şunları kaydetti:

“Kripto ekosisteminin yükselen değeri ile ülke ekonomisine yüksek teknoloji hizmet ihracatı aracılığı ile hizmet ihracatı olanağı sunacağı da ortada. Geleceğin kripto merkezi olmak, aynı zamanda geleceğin finans merkezi olmak anlamına da gelecektir.”

“Kripto varlıkların “emtia”, “menkul kıymet” veya “gayrimaddi hak” mı? olduğuna 3 yıldır karar verip, vergilendirilmesi konusunu çözemedik. Kripto para ile ödemeyi yasakladık, savaş nedeniyle ülkemize gelen ev, araba almak ama bedelini kripto para ile ödemek isteyen Rus ve Ukrayna vatandaşlarının büyük kısmına yardımcı olamadık. Dijital varlık şirketlerinin çalışma usul ve esaslarını belirleyen çerçeve yasal düzenlemeyi yapamadık!” diyen Türkmen, “Hızlanın beyler atı alan, Dubai’ye gidiyor!” diye uyardı.

 

Kripto Para hakkında daha geniş bilgi almak için tıklayın.

patronlardunyasi.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler