Sosyal Medya

Borsa

Bybit: ‘ABD’de milletvekillerinden daha sıkı düzenleme çağrısı…’

ABD’de hisse senetleri geçen hafta Haziran ayından bu yana en iyi haftalık performansını yakaladı. Dolar art arda dördüncü hafta zayıf kaldı ve Mart 2020'den bu yana en uzun çizgiyi kaydetti...

Bybit: ‘ABD’de milletvekillerinden daha sıkı düzenleme çağrısı…’

Bybit tarafından günün ilk gününde hazırlanan değerlendirmede geçen haftanın gölgesinde gelişmeler yer alıyor; ABD’de hisse senetleri geçen hafta Haziran ayından bu yana en iyi haftalık performansını yakaladı. Dolar art arda dördüncü hafta zayıf kaldı ve Mart 2020’den bu yana en uzun çizgiyi kaydetti. Bununla birlikte, kripto piyasasında, Bankman-Fried’in kripto imparatorluğunun iflas başvurusunda bulunmasının ardından büyük satışlar hafta sonuna kadar devam etti.

FTX’in kripto cüzdanlarından 600 milyon dolar çekilmesi durumu hafta sonu daha da kötüleştirdi. FTX bilançosunun bir incelemesinin ardından kullanıcıların dolar başına büyük olasılıkla 5 sentten daha az alacağını ortaya koydu. Hasar tablosunun büyüklüğü ortaya çıktıkça kripto para piyasalarına sarsıntıları da büyük oldu, Bitcoin’in 16 bin dolar seviyesinin altına hızla düşmesi ve Etherum’un 1.100 dolarlık desteği test etti. Türev piyasasında hem Bitcoin hem de Ethereum için merkezi borsalardaki fonlama oranları, piyasayı aşırı korku sardığı için negatif bölgeye daldı. Opsiyon piyasasında, oynaklık muhtemelen yüksek kalmaya devam edecek ve bu, düşük likidite piyasasında daha fazla sıçrama riski sunacaktır.

Bankman-Fried’in kripto imparatorluğunun çöküşünün, artan düzenleyici baskı açısından sektör üzerinde kalıcı bir etkisi olması muhtemel. Çok sayıda ABD’li milletvekili, pandemoniyi kripto endüstrisinin daha sıkı düzenleyici gözetimi için çağrıda bulunmanın kanıtı olarak görüyor. Kargaşanın başlarında, Temsilciler Meclisi Mali Hizmet Komitesi’nde üst düzey Cumhuriyetçi olan Kongre Üyesi Patrick McHenry, yeterli müşteri korumasını sağlamak için Kongre eyleminin gerekliliğini vurgulayan bir bildiri yayınladı. Kongre üyesi Brad Sherman, artan düzenleme için savunuculuk korosuna katılan en son politikacı. Ayrıca, “milyarder kripto bros” tarafından yapılan milyarlarca siyasi bağışın anlamlı yasaları caydırmış olabileceği konusunda da uyarıyor.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bybit

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler