Sosyal Medya

Ekonomi

YENİLEME:  (Avrasya/Özkiraz:  Erdoğan koltuğu kaybedecek) Bekir Ağırdır: AKP’nin oyu trend dahilinde düşmeye devam ediyor….

Avrasya Araştırmanın sahibi Kemal Özkiraz son anket sonuçlarını değerlendirdi. Özkiraz sonuçlara bakıldığında AKP’nin özellikle kırsal bölgelerde %9 oranında oy kaybettiğini…

YENİLEME:  (Avrasya/Özkiraz:  Erdoğan koltuğu kaybedecek) Bekir Ağırdır: AKP’nin oyu trend dahilinde düşmeye devam ediyor….

Avrasya Araştırmanın sahibi Kemal Özkiraz son anket sonuçlarını değerlendirdi. Özkiraz sonuçlara bakıldığında AKP’nin özellikle kırsal bölgelerde %9 oranında oy kaybettiğini söyledi. Özkiraz kırsal bölgelerin AKP için oy deposu olduğunu belirtti. Buradan dönüşün zor olduğunun altını çizdi. Ancak AKP’nin kentlerde daha fazla oy kaybı yaşadığını söyledi.

 

”KILIÇDAROĞLU ERDOĞAN’I YENECEK”

Kemal Özkiraz, son anket sonuçlarına baktığında Erdoğan’a karşı CHP içerisinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ön plana çıktığını ifade etti. İkinci turda Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’a %5 fark atarak yeneceğini söyledi. Kılıçdaroğlu’nun %55 gibi bir oy alacağını iddia etti.

 

 

 

KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, “AKP’nin oyu belli trend dahilinde düşmeye devam ediyor, 6’lı mutabakat metni muhalefet oylarını yükseltir” dedi.

Murat Sabuncu ve Bekir Ağırdır, dünyadaki son gelişmeler, 6’lı zirve Türkiye’de politikayı etkisi, ekonomideki krizin seçmen davranışlarına yansıması, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ‘Avrasyacılar’ çıkışını yorumladı.

Ağırdır, bir izleyicinin “Ekonomik kriz, AKP’nin oylarını etkiler mi?” sorusuna “AKP’nin oyları belirli bir trend halinde düşmeye devam ediyor. AK Parti’nin yüzde 50’lere ulaşan kitlesinin en dış kabuğu, daha gevşek bir yapılan ve ilk problemde terk ediyor. Azaldıkça daha geride keskin biçimde, kimliğine, partisine, sadakatine, ideolojisine daha sadık seçmen kaldığı için giderek erime hızı yavaşlıyor olabilir. Erime devam ediyor. İnsanlar sokakta ve kendi hayatlarındaki yangını yaşıyorlar.” yanıtını verdi.

6 muhalefet partisinin mutabakat metninin muhalefet oylarının yükselteceğini belirten Ağırdır, “Seçmen bir yandan siyaseten umutsuz, güncelin derdi, sofradaki yangın, enflasyon, işsizlik o kadar ağır ki beklendiği hızda olmayabilir ama dikkati dönmüştür.  Mutabakat metninin gri alanda dediğimiz, bekleyen seçmenin gözüne ve kulağına değindiği açık” değerlendirmesini yaptı.

T24

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler