Sosyal Medya

Ekonomi

KKM: Halk zenginlerden sonra Rus oligarkları mı finanse edecek? | Erdal Sağlam

Mesele Ekonomi-Ankara Sayfası’nda deneyimli gazeteci Erdal Sağlam, ekonomi ve siyasette Ankara kulislerini aktarmaya devam ediyor. Ekonominin dümenine Mehmet Şimşek’in geleceği…

KKM: Halk zenginlerden sonra Rus oligarkları mı finanse edecek? | Erdal Sağlam

Mesele Ekonomi-Ankara Sayfası’nda deneyimli gazeteci Erdal Sağlam, ekonomi ve siyasette Ankara kulislerini aktarmaya devam ediyor.

Ekonominin dümenine Mehmet Şimşek’in geleceği iddiasını yorumlayan Sağlam, iktidar içindeki bazı kesimlerin “Lütfi Elvan-Naci Ağbal benzeri bir hamle ile ekonominin istikrara kavuşabileceğini” savunduğunu aktardı.

Ardından çok tartışılan Kur Korumalı Mevduat (KKM) sistemine de değindi ve KKM’de son değişikliklerin Rus oligarkların ülkeye para getirmeleri için. yapılmış olabileceğini söyledi. Amaç ne olursa olsun dar ve sabit gelire sahip geniş halk kesimlerinin büyük tasarruf sahipleri ve şirketlerin ardından da yabancıları finanse edeceğini belirtti.

Erdal Sağlam son olarak, iktidarın KKM’yi sürdürebilmesi için döviz kurlarını belli seviyede tutmaktan başka çaresinin olmadığını ifade etti.

İyi seyirler…

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler