Sosyal Medya

Ekonomi

İçkiye yeni zam: Yüzde 40’a varacak!

2022 başında yüzde 40’ın üzerinde zam gelen içkilere yüzde 15 ile yüzde 40 arasında yeni bir zam daha gelmesi bekleniyor.…

İçkiye yeni zam: Yüzde 40’a varacak!

2022 başında yüzde 40’ın üzerinde zam gelen içkilere yüzde 15 ile yüzde 40 arasında yeni bir zam daha gelmesi bekleniyor.

Zammın, ramazan bayramının sonrasında raf fiyatlarına yansıyacağı bekleniyor.

Mey Diego firmasının attığı mesaj paylaşan Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, “15 Mayıs 2022 tarihinde tüm ürünlerde zam geçişi olacaktır. Zam oranı rakı, votka ve viskilerde yüzde 15 ile yüzde 20, şaraplarda ise yüzde 35 ile yüzde 40 oranında geçmesi beklenmektedir” dendiğini belirtti.

Aybaş, “Bunlar zam değil yeme içme kültürüne yapılan yasaksız müdahale” dedi.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği başkanı Erol Dündar ise geçen günlerde yaptığı açıklamada, “5 ya da 6 Mayıs’ta ortalama yüzde 15 zamlı liste yayımlayacaklar. Pazarda en büyük paya sahip firma bu oranları açıklayacak. Ardından diğer markaların da zam açıklamaları gelecektir” demişti.

Bu zamların ‘maliyet zammı’ olduğu belirtilirken Haziran-Temmuz aylarında da, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aksi yönde bir kararı yayımlanmaz ise, içkilere bir de ÖTV zammının gelmesi söz konusu olacak.

Birgün

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler