Sosyal Medya

Ekonomi

Gezici: Meclis’i de ikinci turda Cumhurbaşkanlığını da muhalefet kazanıyor

Gezici Araştırma şirketi, şubat ayı içerisinde yapılan son seçim anketi sonuçlarını paylaştı. Araştırmada dikkat çeken sonuçlar var. Yapılan anket çalışmasında…

Gezici: Meclis’i de ikinci turda Cumhurbaşkanlığını da muhalefet kazanıyor

Gezici Araştırma şirketi, şubat ayı içerisinde yapılan son seçim anketi sonuçlarını paylaştı. Araştırmada dikkat çeken sonuçlar var.

Yapılan anket çalışmasında katılımcılara “Bu pazar genel seçim yapılsa hangi partiye oy verirdiniz” sorusu yöneltildi.

Verilen cevapta CHP’nin AKP ile arasındaki farkın azaldığı görüldü. Araştırmaya katılan halkın %30,4’ü AKP’ye oy vermek istediğini ifade ederken, %28,2’si CHP’ye ve %11,3’ünün ise İYİ Parti’ye oy vermek istediği ortaya çıktı.

Katılımcılara ayrıca “Cumhurbaşkanı ilk turda belirlenemeyip ikinci tura Kemal Kılıçdaroğlu ve Recep Tayyip Erdoğan kalsa kime oy verirsiniz” sorusu yöneltildi. Katılımcıların %52,6’sı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermek istediğini ifade ederken, %47,4’ü ise Recep Tayyip Erdoğan cevabını verdi.

Araştırmada, “Size göre ülkenin ekonomik sorunlarını kim çözebilir” sorusu da soruldu.

Katılımcıların %40,1’i Millet İttifakı’nın çözebileceğini ifade ederken, %37,6’sı Cumhur İttifakı‘nın çözebileceğini, %22,3’ü ise bir fikrinin olmadığını belirtti.

Araştırmada “Ülkenin geleceğinden kaygı duyuyor musunuz?” sorusuna verilen cevaplarda ise halkın %69,2’si ülkenin geleceğinden kaygı duyduğunu belirtirken %30,8’i ise kaygı duymadığını ifade etti.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler