Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Financial Times: Bankalar en büyük yavaşlamayı açıklayacak

Financial Times’ın haberine göre ABD’nin en büyük bankaları, geçtiğimiz yıl Wall Street’in rekor karlar elde etmesine yardım eden faktörlerin aksamaya,…

Financial Times: Bankalar en büyük yavaşlamayı açıklayacak

Financial Times’ın haberine göre ABD’nin en büyük bankaları, geçtiğimiz yıl Wall Street’in rekor karlar elde etmesine yardım eden faktörlerin aksamaya, ortadan kalkmaya başlaması ile birlikte gelecek hafta yatırım gelirlerinde son yılların en büyük yavaşlamasını açıklamaya hazırlanıyor.

2021’de karların artmasını sağlayan halka arzlar, sermaye artırımları gibi aktivitelerde bu yıl yavaşlamanın beklenenden daha kötü olduğunu savunan Financial Times, banka yöneticilerinin buna neden olarak Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısını ve piyasa oynaklığını işaret ettiklerini vurguladı. FT, sermaye artırımı ve halka arz aktivitelerinin son haftalarda dramatik şekilde yavaşladıklarına işaret etti.

Deutsche Bank’ın araştırma bölümü yöneticilerinden Matt O’Connor yaptığı değerlendirmede, “İlk çeyrekte sermaye piyasalarından gelirin yıllık bazda yüzde 10-20 düşmesi bekleniyordu, şu anda düşüş yüzde 30-50 oranında” diye konuştu.

JPMorgan Chase 2022 ilk çeyrek mali sonuçlarını 13 Nisan’da, Citigroup, Goldman Sachs ve Morgan Stanley 14 Nisan’da ve Bank of America 18 Nisan’da açıklayacak.

 

 

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler