Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Et, tavuk ve balık yemeye gücü yetmeyenler: Türkiye zirvede

Halkın %37’sinin etli yemek, tavuk veya balık yemeye gücünün yetmediği Türkiye, bu veriyle Avrupa birincisi. Türkiye’de ardı ardına gelen zamlar,…

Et, tavuk ve balık yemeye gücü yetmeyenler: Türkiye zirvede

Halkın %37’sinin etli yemek, tavuk veya balık yemeye gücünün yetmediği Türkiye, bu veriyle Avrupa birincisi.

Türkiye’de ardı ardına gelen zamlar, %50’yi aşan resmi enflasyon ve Türk lirasının değer kaybetmesi hayatı derinden etkilerken Avrupa Birliği İstatistik Ofisi (Eurostat) Türkiye’de asgari ücretin satın alma gücünü yeniden hesaplama kararı aldı.

Euronews Türkçe’nin aktardığına göre Eurostat’ın ‘doğru dürüst yemek’ başlığıyla duyurduğu 2020 yılı verileri ‘iki günde bir etli yemek, tavuk, balık veya muadili vejetaryen yemek yemeye maddi imkânı olmayanları’ gösteriyor.

Buna göre 36 Avrupa ülkesi içinde ilk sırada Türkiye var. Avrupa Birliği (AB) ortalaması ise %8,6.

Türkiye’yi Balkanlar ülkeleri takip ediyor: Kuzey Makedonya %36,8; Arnavutluk %34,3 ve Bulgaristan %25,9. Bu ülkelerinin ardından oran %15’e düşüyor.

Almanya beşinci sırada

Avrupa’nın en büyük ekonomisi Almanya’da ‘iki günde bir etli yemek, tavuk veya balık yemeye gücü yetmeyenler’in oranı %15,1. Almanya bu sayıyla listede beşinci sırada yer alıyor.

Bu oranın en düşük olduğu ülkeler ise %1,1’le Kıbrıs, %1,5’le İrlanda ve %1,8’le İsviçre.

Oran diğer bazı ülkelerde ise şöyle: Yunanistan %12,4; İtalya %9,9, AB ortalaması %8,6; İspanya %5,4; İngiltere %4,8 ve Hollanda %2.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler