Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Erdoğan: “NATO artık Rusya-Ukrayna konusunda tavrını belirlemeli”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika gezisi sonrasında Ukrayna-Rusya krizi hakkında açıklamalarda bulundu.  Erdoğan, “Hem Rusya hem de Ukrayna ile…

Erdoğan: “NATO artık Rusya-Ukrayna konusunda tavrını belirlemeli”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika gezisi sonrasında Ukrayna-Rusya krizi hakkında açıklamalarda bulundu.  Erdoğan, “Hem Rusya hem de Ukrayna ile siyasi, askeri ve ekonomik ilişkilerimiz var. İkisinden de vazgeçemeyiz” derken NATO’nun da kesin tavrını belirlemesi gerektiğini söyledi. 

“Rusya sınırda ciddi denilebilecek sayıda asker yığınağı yapmış vaziyette. Tabii bu tablo karşısında neticenin ne olabileceğini kestirmek için herhalde kâhin olmaya gerek yok” sözleriyle çatışma ihtimalinin yüksek olduğuna dikkat çeken Erdoğan, Türkiye’nin hem Ukrayna hem de Rusya ile askeri, ekonomik ve siyasi alanda önemli ilişkilere sahip olduğunun altını çizerek, “İkisinden de vazgeçemeyiz” dedi.

“NATO artık tavrını belirlemeli”

Erdoğan NATO’nun da tavrını netleştirmesi gerektiğini söyledi. Bugün çevrimiçi düzenlenecek NATO zirvesine değinen Erdoğan, “NATO bu video konferans zirvesiyle beraber artık tavrını belirlemelidir, ne yapacaksa yapmalıdır” dedi.

AA

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler