Sosyal Medya

Ekonomi

Erdoğan: Enflasyondaki şişkinlik geçecek

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan enflasyonda ekonominin gerçekleriyle uyuşmayan şişkinlik olduğunu söyledi.  “Ülkemizde…

Erdoğan: Enflasyondaki şişkinlik geçecek

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu.

Erdoğan enflasyonda ekonominin gerçekleriyle uyuşmayan şişkinlik olduğunu söyledi.

 “Ülkemizde de elbette enflasyon sorunu vardır. Üstelik Türkiye enflasyona ilave olarak döviz kuru dalgalanması gibi can yakıcı bir sorunla boğuşmuştur. Enflasyon artışı nispeten diğer ülkelerin altında kalmıştır. Kurda olduğu gibi enflasyonda da ekonominin gerçekleriyle uyuşmayan şişkinliğin bulunduğu açıkça ortada. İnşallah bu şişkinliği ortadan kaldırarak milletimizin haksız fiyat artışlarının altında kalmasının önüne geçeceğiz.”

Erdoğan Temmuz’da enflasyona ve şartlara bakarak çalışanların durumunu yeniden değerlendireceklerini belirtti.

Erdoğan’ın açıklamasında dikkat çekenlerden bir tanesi de eski HDP Genel Başkanı, Edirne’de hapiste tutulan Selahattin Demirtaş’a yönelik sözleriydi.  Erdoğan, “… Edirne’deki en büyük hesabı İmralı’dakine verecek. Zannediyor ki her yer şu anda toz pembe, onların da kendi içinde ayrı bir hesaplaşmaları var, bu hesaplaşmayı da yapacaklar.” dedi.

Sözlerinin tam olarak neye işaret ettiği anlaşılmasa da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin AKP’den CHP’ye geçtiği son yerel seçimde İmamoğlu’na yönelen Kürt oylarında Demirtaş’ın Öcalan’a rağmen desteği olduğu yorumları yapılmakta.

Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları aşağıda:

“Türkiye modeli” ile Türkiye dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girecek.

Özel okul ücretlerindeki artış tavanını yüzde 36 seviyesiyle sınırladık.

Milletimizin haksız bir fiyat artışı yükünün altında kalmasının önüne geçeceğiz. Önümüzdeki yaz aylarında çabalarımızın, fedakarlıklarımızın meyvelerini hep beraber almaya başlayacağız.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler