Sosyal Medya

Ekonomi

‘Ekonomik darbe girişimi’ davasında tüm sanıkların beraatine karar verildi

Bloomberg finans muhabirleri Kerim Karakaya ile Fercan Yalınkılıç, gazeteciler Mustafa Sönmez, Sedef Kabaş, Merdan Yanardağ ve Orhan Kalkan’ın da aralarında bulunduğu 38 kişinin “Sermaye Piyasası Kanununa muhalefet etmek”…

‘Ekonomik darbe girişimi’ davasında tüm sanıkların beraatine karar verildi

Bloomberg finans muhabirleri Kerim Karakaya ile Fercan Yalınkılıç, gazeteciler Mustafa SönmezSedef KabaşMerdan Yanardağ ve Orhan Kalkan’ın da aralarında bulunduğu 38 kişinin “Sermaye Piyasası Kanununa muhalefet etmek” suçlamasıyla yargılandığı davanın 10. duruşması İstanbul 3. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü.

Üç sanık ve sanık avukatları ile Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) vekili, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) vekili de duruşmada hazır bulundu.

Bir önceki celsede beraat yönünden mütaalasını sunan duruşma savcısı, mütaala doğrultusunda karar verilmesini talep etti. Önceki beyanlarını tekrar ettiğini belirten SPK vekili Merzuke Dağlı’nın ardından BDDK vekili Deniz Kubat söz aldı. Kubat, “Fercan Yalınkılıç, Kerim Karakaya’nın Bloomberg TV’de yapmış oldukları eylemleri nedeniyle kurumumuzca işlem başlatılmış ve daha sonra SPK’nın da soruşturma başlatmış olması nedeniyle fikri içtima hükümleri gereğince suç duyurusunda bulunulmuştur. 5411 sayılı yasada düzenlenen itibarın zedelenmesi suçu yönünden de değerlendirme yapılması gerekmektedir. Bu kapsamda bankacılık kanununda düzenlenen bu suç açısından da değerlendirme yapılarak beraat kararı verilmesi durumunda bu suç yönünden hüküm kurulmasını talep ederiz” diye konuştu.

“Bu davada ben yokum, hiçbir tweetim yok” diyerek konuşmasına başlayan sanık Şenay Becerikli, “21 Mayıs 2016 tarihinde Facebook hesabımda yaptığım paylaşımdan bir cümle alınmış ve Twitter’da bu cümle kullanılmış gibi beni de bu davaya dahil etmişler. Oysaki iddiaya konu eylemler açısından benim hiçbir fiilim bulunmamaktadır” dedi.

Fercan Yalınkılıç ve Kerim Karakaya’nın vekili Köksal Bayraktar, “Fikri içtima hükümleri gereğince açılan bu davada ikinci raporda da bankanın itibarının zedelenmediği bildirilmiştir. İddia makamının mütalaasına katılıyor ve beraat talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Müvekkili Merdan Yanardağ’ın 35 yıllık gazeteci olduğunu, suç işlemediğini ifade eden avukat Bilgütay Hakkı Durna, beraat kararı verilmesini talep etti.

Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, sanıklara yöneltilen “piyasa dolandırıcılığı” suçlaması yönünden suçun yasal unsurlarının oluşmadığına kanaat getirerek tüm sanıkların beraatine hükmetti.

MLSA

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler