Sosyal Medya

Döviz

Eczacılar Ankara’dan ‘ses verdi’: Çok ciddi ekonomik çıkmaz var

Ankara’daki Anıtpark’ta bugün Büyük Eczacı Mitingi düzenlendi. Mitinge her kentte binlerce eczacı katıldı. Eczacılar yaşadıkları sorunları dile getirdi. Türk Eczacıları…

Eczacılar Ankara’dan ‘ses verdi’: Çok ciddi ekonomik çıkmaz var

Ankara’daki Anıtpark’ta bugün Büyük Eczacı Mitingi düzenlendi. Mitinge her kentte binlerce eczacı katıldı. Eczacılar yaşadıkları sorunları dile getirdi.

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Arman Üney, şunları söyledi:

‘Pandemide kayıplar verdik’

* Bizler sokağa çıkma yasaklarında, hiç kimse sokaklarda değilken tüm sağlık çalışanları ile hizmet verdik. Pandemi sürecinde çok büyük kayıplarımız oldu. 77 meslektaşımızı, 24 eczane teknisyenimizi, 2 eczacı odası çalışanımızı görevleri başında kaybettik.

* Biz eczacılar ‘Dur’ diyoruz. Mesleğimize yapılan tüm haksızlıklara ‘Dur’ diyoruz. Çünkü eczacılık mesleği değersizleştiriliyor, mesleğimizin sorunları görmezden geliniyor, sağlık sisteminin vazgeçilmezi eczacılar her geçen gün daha fazla yok sayılıyor.

‘Daha fazla fakülte açılmasın’

* Biz eczacılar, ilaç yoklukları son bulsun istiyoruz. Halkımız her ilaca her eczaneden kolayca ulaşsın istiyoruz. İlaç fiyat farkları olmasın, hastalarımızın cebinden para çıkmasın istiyoruz. ‘Artık daha fazla eczacılık fakültesine ihtiyacımız yok’ diyoruz. ‘Kamu eczacılarını görmezden gelemezsiniz, onları yok sayamazsınız’ diyoruz. ‘Kamu eczacılarına hak ettiği değer verilsin’ diyoruz. ‘Eczanelerde çok ciddi ekonomik çıkmaz var, yapılan düzenlemeler yeterli değil’ diyoruz. SGK ilaç alım protokolünde yaşadığımız ekonomik darboğaza çözüm üretecek iyileştirmeler istiyoruz. ‘İlaç fiyat kararnamesindeki güncellemeler artık bir standarda bağlansın’ diyoruz. Birinci basamak sağlık çalışanları olarak meslek hakkımızı istiyoruz.

* İlaç yokluklarına, ilaç fiyat farklarına, kontrolsüz açılan fakültelere, eczanelerdeki ekonomik çıkmaza, kamu eczacısının hak kaybına, eczacıların yok sayılmasına ‘dur’ diyoruz. (…) Bu cennet vatanın dört bir yanından Ankara’ya tek bir şey için geldik. Eczanelerimiz kapanmasın diye geldik. Eczanelerimiz yaşasın diye geldik. Eczacılara hak ettiği değer verilsin diye geldik. Arkadaşlar, biz eczacılar, dayanışmayla, birlik ve beraberlikle, odalarımızla, meslek örgütümüzle, mesleğimize hep birlikte sahip çıkıyoruz.

Üney, ANKA Haber Ajansı’na da şu demeci verdi: “Biz, uzun zamandır eczacıların haklı taleplerini her platformda dile getiriyoruz. Bugün de burada tüm Türkiye’den gelen meslektaşlarımızla beraber bu alanı doldurduk. Hatta alan yetmedi, emniyetin onayıyla alanı büyüttük. Eczacıların çok ciddi sıkıntıları var. Eczanelerde ekonomik bir çıkmaz var. Halkın birçok sıkıntısı var. İlaç fiyat farkları var, bulunamayan ilaçlar var. Kamudaki meslektaşlarımızın çok önemli sıkıntıları var. Biz, haklı taleplerimizi burada güçlü bir şekilde dile getirdik.

Anka

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler