Sosyal Medya

Ekonomi

CHP’den benzin ve motorin fiyatları önerisi

Dolar kurundaki artış ve brent petrol fiyatlarının yükselmesiyle akaryakıt zamları uçuşa geçti. CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur’dan benzin ve motorin…

CHP’den benzin ve motorin fiyatları önerisi

Dolar kurundaki artış ve brent petrol fiyatlarının yükselmesiyle akaryakıt zamları uçuşa geçti. CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur’dan benzin ve motorin fiyatlarına yönelik dikkat çeken bir öneride bulundu. Güzelmansur, devletin akaryakıt üzerindeki ÖTV’yi sıfırlayıp KDV’yi yüzde 1’e düşürürse fiyatların en az 6 lira düşeceğini belirtti.

Geçtiğimiz hafta dolar kurundaki hareketlenme nedeniyle brent petrol fiyatları yükseldi. Fiyatların yükselmesinin ardından benzin ve motorin fiyatlarına yine zam geldi. İstanbul’da geçen sene Ekim ayında 8.41 liradan satılan benzinin litre fiyatı 25 lirayı geçti. Vatandaşlar arabasına binemez oldu.

CHP Hatay milletvekili Mehmet Güzelmansur, devletin akaryakıt üzerindeki ÖTV’yi sıfırlayıp KDV’yi yüzde 1’e düşürmesi halinde benzin ve motorin fiyatlarının 6 lira civarında ucuzlayacağını söyledi.

Akaryakıta gelen zamların iğneden ipliğe her şeyin fiyatını artırdığını belirten Güzelmansur, ‘Halkını rahatlatmak için başta Almanya olmak üzere birçok ülke akaryakıttaki vergiyi kaldırdı. Hükümet de halk için vergiden vazgeçerse çiftçi tarlasına döner. Taksici, dolmuşcu, servisçi, esnaf zarardan kurtulur’ dedi.

 

 

 

karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler