Sosyal Medya

Ekonomi

BDDK önlemleri kartlı harcamalara yansıdı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) aldığı önlemler kredi kartıyla harcamalarda kısa sürede etkisini gösterdi. Temmuz ayının ilk haftası 283.3 milyar…

BDDK önlemleri kartlı harcamalara yansıdı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) aldığı önlemler kredi kartıyla harcamalarda kısa sürede etkisini gösterdi. Temmuz ayının ilk haftası 283.3 milyar lira olan toplam büyüklük, 14 Temmuz itibarıyla 281.5 milyar liraya kadar geriledi. Aynı dönemde, taksitsiz kredi kartı harcamaları da 165.8 milyar liradan 162.1 milyar liraya kadar düştü.

Hürriyet gazetesinden Neşe Karanfil’in haberine göre; haziran ayında ekonomi yönetiminin tüketici kredileri ve kredi kartlarına yönelik aldığı tedbirler, kredi kartı harcamalarında etkisini gösterirken, tüketici kredileri bir haftalık daralmadan sonra eski haline döndü. BDDK verilerine göre, 1 Temmuz haftasında tüketici kredileri ile bireysel kredi kartlarının toplamı 1 trilyon 195 milyar liraydı. Tüketici kredilerinin büyüklüğü 912.6 milyar lira, bireysel kredi kartlarının büyüklüğü ise 283.3 milyar liraydı. 8 Temmuz haftasında tüketici kredileri ile bireysel kredi kartlarının büyüklüğü geriledi ve 1 trilyon 192 milyar lira oldu.

Tüketici kredilerinin büyüklüğü 909.7 milyar liraya gerilerken, kredi kartlarının büyüklüğü de 282.3 milyar lira oldu. 8 Temmuz haftasındaki gerilemenin önemli bir bölümü ihtiyaç kredilerinden kaynaklandı. 1 Temmuz haftasında 541.3 milyar lira olan ihtiyaç kredilerinin büyüklüğü, 8 Temmuz haftasında 536.8 milyar liraya geriledi.

 

 

bigpara.hurriyet.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler