Sosyal Medya

Döviz

Savaş yok ama gerilim yüksek: Rusya büyük bir tatbikata daha başlıyor

DW Türkçe’nin haberine göre, Ukrayna sınırına yakın bölgelerdeki askerlerini kademe kademe geri çektiğini açıklayan Rusya, cumartesi günü büyük bir askeri…

Savaş yok ama gerilim yüksek: Rusya büyük bir tatbikata daha başlıyor

DW Türkçe’nin haberine göre, Ukrayna sınırına yakın bölgelerdeki askerlerini kademe kademe geri çektiğini açıklayan Rusya, cumartesi günü büyük bir askeri tatbikata daha başlayacak.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, stratejik birliklerin ve balistik füzelerin yer alacağı tatbikatın Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından bizzat denetleneceği bildirildi.  Bakanlık, tatbikatlarda askeri komuta ve kontrol, muharebe ekiplerinin hazır olması, savaş gemileri ve stratejik füze gemilerinin yanı sıra stratejik nükleer ve nükleer olmayan silahların güvenilirliğinin test edileceğini duyurdu. Rusya’nın Havacılık ve Uzay Kuvvetleri, Güney Askeri Bölge, Stratejik Füze Kuvvetleri, Kuzey Filosu ve Karadeniz Filosu yer alacak.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, tatbikatların düzenli eğitim sürecinin bir parçası olduğunu ifade ederek, ülkesinin bu tatbikatlarla gerginliği tırmandırma sinyali verdiği iddialarını reddetti.

Yapılacak tatbikatta Putin’in rolünün çok önemli olacağını belirten Peskov, Devlet Başkanı’nın söz konusu tatbikatı bir komuta merkezinden izleyeceğini kaydetti.

Rusya son dört aydır Ukrayna’nın kuzeyinde, doğusunda ve güneyinde çeşitli tatbikatlar düzenliyor. Batı’nın kaynakları Rusya’nın Ukrayna sınırına yaklaşık 150 bin askerden oluşan bir güç yığdığını öne sürüyor.

Uluslararası Stratejik Araştırmalar Enstitüsü ‘nün bu hafta yayınlanan yıllık askeri denge raporuna göre, Rusya’nın stratejik füze kuvvetleri 50 bin kişiden oluşuyor. Rus ordusu, toplamda 900 bin kişilik aktif askeri güce sahip.

Haberin tamamı burada.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler