Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Rusya’nın ruble ısrarı Almanya’nın enerji arzını güvence altına almak için Acil eylem planı devreye sokmasına neden oldu

Almanya, Rusya’nın doğal gaz teslimatlarını kapatabileceği yönündeki endişeler nedeniyle Avrupa’nın en büyük ekonomisinin sınırlı enerji arzını yönetmesine yardımcı olacak bir…

Rusya’nın ruble ısrarı Almanya’nın enerji arzını güvence altına almak için Acil eylem planı devreye sokmasına neden oldu

Almanya, Rusya’nın doğal gaz teslimatlarını kapatabileceği yönündeki endişeler nedeniyle Avrupa’nın en büyük ekonomisinin sınırlı enerji arzını yönetmesine yardımcı olacak bir acil durum planını devreye soktu.

Ekonomi Bakanı Robert Habeck çarşamba günü düzenlediği basın brifinginde, Berlin’deki hükümetin sıkışan enerji arzıyla başa çıkmak için planın olası üç safhasının ilkini başlattığını söyledi. İlk aşama, gaz tüketiminin ve rezervlerinin yoğun bir şekilde izlenmesini içeriyor.

Hareket, Rusya’nın enerji ödemelerinin Alman hükümet yetkililerinin reddettiği bir talep olan avro veya dolar yerine ruble olarak yapılmasında ısrar etmesi sonrasında geldi. Almanya’nın başlıca enerji tedarikçileri son günlerde anlaşmazlığın kesintilere yol açabileceği konusunda uyardılar.

Habeck, “Bu ihtiyati bir karar. Rus tarafından, eğer gaz alımı için ruble ödeme yapılmazsa teslimatların durdurulacağına dair birkaç açıklama yapıldı” dedi.

Habeck, enerji kaynaklarının şu anda güvenli olduğunu ve Almanya’nın gaz depolama tesislerinin %25 oranında dolu olduğunu söyledi.

Durumu izlemek için günlük olarak toplanacak bir görev gücü kurulacak ve bakan şirketleri ve tüketicileri mümkün olan her yerde enerji tüketimini azaltarak yardım etmeye çağırdı. Hükümet yetkilileri, gaz kullanımına nasıl öncelik verilecekleri hakkında görüşmek üzere enerji tedarikçileri ve büyük tüketicilerle de görüşecek.

Acil durum planının üçüncü aşamasında, Alman devleti mevcut enerji kaynaklarının yönetimini devralacak.

Bloomberg

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler