Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

OPEC+ toplantısı bitti: Ilımlı ancak gerçekleşemeyen artış kararına devam – fiyatlarda yön yukarı

Ukrayna’yı işgali nedeniyle Rusya’dan gelen petrol arzında sorun olacağı endişeleriyle petrol fiyatları hızla yükselirken, OPEC+ üreticileri tüketicilerin daha fazla ham…

OPEC+ toplantısı bitti: Ilımlı ancak gerçekleşemeyen artış kararına devam – fiyatlarda yön yukarı

Ukrayna’yı işgali nedeniyle Rusya’dan gelen petrol arzında sorun olacağı endişeleriyle petrol fiyatları hızla yükselirken, OPEC+ üreticileri tüketicilerin daha fazla ham petrol talebine karşın Nisan’da günde 400 bin varil petrol artışına gitme yönündeki planlarına bağlı kalma konusunda anlaştı.

Ukrayna Savaşı’nın başlamasıyla artan Brent petrol fiyatı bu hafta varil başına 110 doların üzerine çıkarak yaklaşık sekiz yılın zirvesinde dolanıyor.

OPEC+ ağustostan bu yana her ay üretimi günde 400 bin varil artırma kararınu uygulamaya koysa da başta Afrikalı üye ülkeler bu miktarı karşılayamadıkları için petrolde bira arz sorunu oluşmakta. Küresel talebin güçlü olduğu döneme denk gelen bu durum petrol fiyatlarında zaten yükseltici etki yaratmakta.  OPEC+, ABD’den ve diğer tüketicilerden gelen üretimin daha fazla artırılması çağrılarına ise ani fiyat düşüşleri ve arz fazlası olasılığı nedeniyle karşı koymakta.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler