Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Çin ekonomisinden kötü haber: PMI temmuzda 49,0’a geriledi

Çin’de İmalat PMI, haziran ayındaki 50,2’den temmuz ayında 49,0 seviyesine düştü. Resmi basın açıklamasına göre, daralma endüstrileri tekstil, petrol, kömür…

Çin ekonomisinden kötü haber: PMI temmuzda 49,0’a geriledi

Çin’de İmalat PMI, haziran ayındaki 50,2’den temmuz ayında 49,0 seviyesine düştü.

Resmi basın açıklamasına göre, daralma endüstrileri tekstil, petrol, kömür işleme, demir metal eritme ve haddeleme işlemlerini kapsamakta. Demirli metaller bina yapımında kullanılmakta olduğunda tamamlanmamış gayrimenkul projelerinin son olayı, üretim faaliyetlerinin daralmasına yol açan nedenin bir parçası olabilir. Diğer yandan, demiryolu, gemi ve hava taşımacılığı ekipmanları da dahil olmak üzere altyapıyla ilgili endüstriler genişledi. Elektrikli araçlardaki tüketim sübvansiyonlarıyla desteklenen otomobiller de genişleme aşamasındaydı.

İmalat PMI’ında hem yeni siparişler hem de yeni ihracat siparişleri daralma dönemindeydi. Bu, hem iç talebin hem de imalat için dış talebin zayıf olduğu anlamına geliyor.

İmalat dışı PMI hizmetlerde toparlanma gösterdi

İmalat dışı PMI tarafından ankete katılan 21 sektörden 16’sı, havayolları, konaklama, catering, çevre koruma ve kamu hizmetleri de dahil olmak üzere genişleme içindeydi. Bu, haziran ayı başlarında karantinalar kaldırıldıktan sonra hizmetlerin sürekli olarak toparlandığını göstermekte. O zamandan beri Çin, Covid testi ve karantinalar konusunda daha esnek bir yaklaşım benimsedi ve bu da hizmetlerin toparlanmasına yardımcı oldu.

Konut sektöründeki sorunlar aşılsa dahi dış talepteki yavaşlama imalat sektörü üzerinde olumsuz yansımaları devam ettirecek. Fakat Çin’deki yaz tatili seyahatleri hizmet faaliyetlerini artırmasıyla Çin’de hizmet endüstrilerinin Ağustos ayında genişlemeye devam etmesini bekleniyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler