Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Bloomberg Trade Tracker: Dünyanın fabrikaları uzun kışa giriyor

Bloomberg Trade Tracker’a göre, Avrupa’daki savaş, Çin’deki Covid kontrol çabaları ve Amerika’daki artan faiz oranları nedeniyle dünya ticareti daha kasvetli…

Bloomberg Trade Tracker: Dünyanın fabrikaları uzun kışa giriyor

Bloomberg Trade Tracker’a göre, Avrupa’daki savaş, Çin’deki Covid kontrol çabaları ve Amerika’daki artan faiz oranları nedeniyle dünya ticareti daha kasvetli bir görünüm sergiliyor.

Alman iş dünyası beklentileri Ekim ayında normalin altında neredeyse beş standart sapma olarak kaldı ve Singapur’un elektronik PMI’sı pandeminin ilk günlerinden bu yana ilk kez normalin altında bir bölgeye düştü.

Dünyanın en büyük iki ekonomisi, hem ABD hem de Çin’in Ekim ayında Tracker’da normalin altında bir aralıkta olmasıyla ihracat görünümü konusunda karamsar bir tabloya işaret ediyor.

Denizcilik devi AP Moller-Maersk A/S’nin CEO’su Soren Skou, Kasım ayının başında Bloomberg Televizyonu’nda yaptığı açıklamada, mal ticaretini tersine çeviren bir dizi zorluğu sıralarken, “Küresel ticaret bu yıl geriye doğru ilerliyor” dedi.

Skou, Covid ardından gelen mal talebi patlamasının çoktan bittiğini – pandemi sırasında sipariş edilen yeni TV, kanepe ve mangal gibi malların bir süre değiştirilmesine gerek kalmayacağını söylüyor.

Tedarik zincirleri küresel ticareti yönlendirir. Bloomberg Tracker nakliye, duyarlılık ve ihracat hacimleri genelinde ölçüler yapıyor. Her bir göstergenin tarihsel normlardan ne kadar uzak olduğu mevcut durum hakkında bilgi veriyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler