Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

Barclays, Temmuz’da Fed’den 50 puan faiz artırımı bekliyor, ABD’de resesyon korkusu var

Foreks Haber’e göre, Fed’in Haziran ayında 75 baz puanlık faiz artırımına gideceğini öngören ilk büyük banka olan Barclays, Fed Başkanı…

Barclays, Temmuz’da Fed’den 50 puan faiz artırımı bekliyor, ABD’de resesyon korkusu var

Foreks Haber’e göre, Fed’in Haziran ayında 75 baz puanlık faiz artırımına gideceğini öngören ilk büyük banka olan Barclays, Fed Başkanı Powell Temmuz’da 75 baz puanlık bir artırımın olabileceği ifade etse de, 50 baz puanlık bir artırım beklediklerini bildirdi.

 

Barclays ekonomistleri dün gece yayınladıkları yatırımcı notunda, “Fed’in 27 Temmuz toplantısında 50 baz puanlık artırıma geri dönmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandılar. Ekonomistler, tüketim ve ABD konut piyasasının yavaşlamakta olduğuna dair işaretlere dikkat çektiler.

 

Wall Street’te resesyon beklentileri yükseliyor

BloombergHT’ye göre, ABD’de resesyon endişeleri Fed’in 28 yılın en sert faiz artışının ardından yükselmeye başladı.

Wall Street yatırım bankaları sıkılaşma sürecinin ekonomik aktiviteye olumsuz etkisi olacağı görüşünde.

 

Wells Fargo 2023 ortalarında ılımlı bir resesyon yaşanacağını öngördü. Banka enflasyonun tüketicilerin alım gücünü azaltacağını ve Fed’in enflasyonla mücadele etmek için adım atacağını, dolayısıyla bu durumun ekonomiyi resesyona sürükleyeceğini ifade etti.

 

Moody’s Analytics’ten gelen yorumlar da ülkede yumuşak iniş olasılığının daha düşük olduğuna işaret etti. Bloomberg’in haberine göre Moody’s Analytics Para Politikası Araştırma Direktörü Ryan Sweet Fed’in enflasyonu alt edinceye kadar faizleri artırmaya devam edeceğini, bu durumun ekonomiye de olumsuz etkisi olacağını söyledi.

 

 

Fed, kısa dönemli politika faizini 75 baz puan artışla yüzde 1,50-1,75 aralığına yükseltmişti. Artış 1994’ten bu yana tek seferde gerçekleştirilen en hızlı faiz artışı olmuştu.

 

Faiz kararından önce gelen perakende satış verilerinden de olumsuz sinyaller gelmişti. Mayıs’ta ABD’de perakende satışlar 5 ay sonra ilk defa aylık bazda düşüş gösterdi. Bu durum enflasyondaki yükselişle tüketici harcamalarının ılımlılaştığını gösterdi.

 

SABAH YORUMU:  ‘Power’ on: FED’den 1994’ten bu yana en sert faiz artışı

 

Sürpriz Avrupa Merkez Bankası toplantısından ne çıktı?

 

SP500 Tahmini: %10 kadar aşağı pay olabilir

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler