Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

10 yıllık Hazine getirisi NATO zirvesi izlenirken %2,36 civarında

Perşembe günü Brüksel’de olağanüstü NATO zirvesinin yanı sıra AB liderleri ve G-7’nin de yer alacağı üç önemli toplantı yapılacak. 10…

10 yıllık Hazine getirisi NATO zirvesi izlenirken %2,36 civarında

Perşembe günü Brüksel’de olağanüstü NATO zirvesinin yanı sıra AB liderleri ve G-7’nin de yer alacağı üç önemli toplantı yapılacak.

10 yıllık ABD Hazinesi getirisi, dünya liderlerinin Ukrayna’da devam eden savaşı görüşmek üzere bir araya geldiği Perşembe sabahı % 2.36 civarında işlem gördü.

Gösterge 10 yıllık Hazine bonosunda verim 4 baz puan civarında artarak %2,359’a yükseldi. 30 yıllık Hazine tahvilinin getirisi 1 baz puan yükselerek %2.5313’e ulaştı. Verim fiyatlara ters yönde hareket eder ve 1 baz puan %0,01’e eşittir.

Perşembe günü Brüksel’de olağanüstü nato zirvesinin yanı sıra AB liderleri ve Yediler Grubu’nun (G-7) toplantıları olmak üzere üç önemli toplantı yapılacak.

Toplantılar öncesinde konuşan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg perşembe günü CNBC’den Hadley Gamble’a verdiği demeçte, Rusya Devlet Başkanı Putin’in Ukrayna’yı işgal ederek “büyük bir hata” yaptığını söyledi.

Ukrayna’ya yönelik ek yardımın yanı sıra Rusya’ya ekstra yaptırımların da Perşembe günü açıklanması bekleniyor.

Enflasyon korkuları ve faiz artışları da yatırımcılar için gündemin üst sıralarında yer olmaya devam ediyor. Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell Pazartesi günü yaptığı bir konuşmada daha da şahin bir tonda bir tonla ABD merkez bankasının faiz artışlarında daha agresif olabileceğini söyledi. Powell’ın ekonomik belirsizlik ortamındaki yorumları, Çarşamba günü 10 yıllık ABD tahvillerini %2,41’e taşımıştı.

UBS Global Wealth Management Chief Investment Office yatırım iletişimi başkanı Kiran Ganesh Perşembe günü CNBC’nin “Squawk Box Europe” gazetesine verdiği demeçte, verimlerdeki son artışın “yatırım notu spektrumundaki bazı ülke tahvillerinin bu aşamada daha ilginç görünmeye başladığını” söyledi.

Fed Başkanlarından Christopher Wallace, Perşembe günü Tel Aviv Üniversitesi ve Rutgers Üniversitesi web seminerinde ABD konut piyasasını değerlendirecek.

Veri cephesinde, işsiz maaşı talepleri ve Şubat ayında yapılan dayanıklı mal siparişlerinin miktarına ilişkin haftalık bir güncelleme açıklanacak.

CNBC

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler