Sosyal Medya

Döviz

TL’de yaratılan değer kaybının sonucu: İlaç fiyatlarında beklenen zam

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), internet sitesinden yapılan duyuruya göre, Fiyat Değerlendirme Komisyonunda beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılan…

TL’de yaratılan değer kaybının sonucu: İlaç fiyatlarında beklenen zam

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), internet sitesinden yapılan duyuruya göre, Fiyat Değerlendirme Komisyonunda beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılan avro değeri güncellendi. 2022 için beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılan 1 avro değerinin 4,5786 liradan 6,2925 liraya çıkarıldığını bildirdi.

Tüm ilaçlara euro kuru güncellemesiyle %37,43 oranında zam geldi. Karar 5 gün sonra geçeri olacak.

Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Karar’ın 2’nci maddesinin yedinci fıkrasında bahsi geçen 15,80 TL ve 8,26 TL değerleri, ilgili karar kapsamında avro değerinde yapılan değişiklik oranında yükseltilerek 21,71 TL ve 11,35 TL olarak güncellendi.

Bugün itibarıyla EURTRY kuru 15,38.

Geçerli olacak yeni depocuya satış fiyatı, mevcut depocuya satış fiyatının eski avro değerine bölündükten sonra yeni avro değeriyle çarpılmasıyla hesaplanacak.

İlaç Endüstrisi İşverenleri Sendikası ilaç kurunun 6,40 seviyesinde sabitlenmesini ve yıl içinde bir kez daha güncelleme yapılmasını talep etmişti.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler