Sosyal Medya

Döviz

Şeref Oğuz: Dolar 24 lira seviyesini görebilir

Dünya yazarı Şeref Oğuz, dolarda yüzde 40’lık bir değer kaybının gündeme gelebileceğini belirtti. Dünya gazetesi yazarı Şeref Oğuz, TL’nin dolar karşısında bu…

Şeref Oğuz: Dolar 24 lira seviyesini görebilir

Dünya yazarı Şeref Oğuz, dolarda yüzde 40’lık bir değer kaybının gündeme gelebileceğini belirtti.

Dünya gazetesi yazarı Şeref Oğuz, TL’nin dolar karşısında bu yılın başından beri yüzde 30’un üzerinde değer kaybettiğini ifade ederek “Geçmiş veriler TL’nin dolar karşısındaki değer kaybının enflasyon kadar olduğunu gösteriyor. Kaldı ki dolar, gördüğü zirveyi unutmaz” diyerek şunları yazdı:

“Enflasyon için TCMB 2022 yılı temmuz ayı Piyasa Katılımcıları Anketi yüzde 70’e işaret ediyor. Buna göre hala yüzde 40 oranında bir değer kaybı gündeme gelebilir. Dolar kuru 17,59 TL seviyesinde. Yüzde 40’lık bir değerlenme kuru 24 TL seviyesine taşır. Piyasa katılımcıları anketinde dolar kuru için beklenti; 19 TL seviyesinde bulunuyor. Dolar kuruna en çok halk bakıyor. Sonra ihracatçı, sanayici bakıyor. En son ekonomi yönetimi bakıyor. Bunu ben söylemiyorum. Bizzat ekonomi yönetiminin söylemlerinden duyuyoruz. Zira biz paramızı TL ile kazanıyoruz. Ne işimiz olabilir ki dolar ile. Ekonomi kanallarından en yetkili ağızlardan defalarca duyduk bunu. Dolar ile işimiz yok ve hayat 20 yılın en pahalı düzeyinde. Dolduruşa mı geliyoruz peki?”

 

 

patronlardunyasi.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler