Sosyal Medya

Döviz

Bostic: Fed 50 baz puan faiz artırımını seçebilir, Erdoğan ise yeniden faiz indirimi sinyali verdi

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, Fed’in enflasyonu yatıştırmak için daha agresif bir yaklaşıma ihtiyaç olduğunu değerlendirmesi halinde 50 baz puanlık…

Bostic: Fed 50 baz puan faiz artırımını seçebilir, Erdoğan ise yeniden faiz indirimi sinyali verdi

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, Fed’in enflasyonu yatıştırmak için daha agresif bir yaklaşıma ihtiyaç olduğunu değerlendirmesi halinde 50 baz puanlık faiz artırımını seçebileceğini söyledi.

Mart ayından başlayarak Fed’in 2022 yılında 3 kez 25’er baz puanlık faiz artırımına gitmesini en olası senaryo olmaya devam ettiği görüşünü tekrarlayan Bostic, ancak inatla yüksek seyreden tüketici fiyatlarının daha güçlü bir faiz artırımını haklı gösterebileceğini de vurguladı.

“Her toplantı için her seçenek masada” diye konuşan Bostic, “Eğer veriler işlerin 50 baz puanlık bir artırımın gerekli olabileceği, uygun olabileceği yönde gelişir ise ben bunu yapma eğiliminde olurum” dedi.

Bostic, FT’ye demecinde ücretlerdeki artışların önümüzdeki aylarda yavaşlamasını beklediklerini de vurguladı.

Giresun’daki toplu açılış töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan, doları ve faizi düşürdüklerini enflasyonun da düşeceğini belirterek “Enflasyonun sizlerin üzerinde ciddi bir yük haline dönüştüğünü biliyoruz, görüyoruz. Bakın tekrar ediyorum faizle mücadelemizi biliyorsunuz. Faizi indireceğiz ve indiriyoruz. Bilin ki, enflasyondan inecek daha düşecek” dedi.

Foreks

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler