Sosyal Medya

Borsa

Ziraat Yatırım | Pay Piyasası: Hisse Öneri Portföyü

Hisse öneri portföyümüzü hedef hisse fiyatlarındaki güncellemeler ve hisse performanslarına bağlı olarak güncelliyoruz. Buna göre portföyümüzde %5 ağırlıkla yer alan…

Ziraat Yatırım | Pay Piyasası: Hisse Öneri Portföyü

Hisse öneri portföyümüzü hedef hisse fiyatlarındaki güncellemeler ve hisse performanslarına bağlı olarak güncelliyoruz. Buna göre portföyümüzde %5 ağırlıkla yer alan Ülker’i (ULKER) öneri portföyümüzden çıkartırken, MAVİ’nin (MAVI) ağırlığını ise %10’dan %5’e çekiyoruz. Ford Otosan’ı da (FROTO) %10 ağırlıkla öneri portföyümüze ekliyoruz. Hisse öneri portföyümüzün güncel hali aşağıda yer almaktadır.

Yılbaşından itibaren Öneri Portföyümüz nominal %43,6 oranında getiri sağlarken, BİST100’e göre görece getiri %12,5 olarak gerçekleşmiştir.

PORTFÖYE EKLENEN:

Ford Otosan (FROTO): Güçlü ihracat gelirleri öngörüsüyle olumlu 2022 tahminlerine ek olarak, elektrikli araçlara dönüşümdeki önemli pozisyonu ve yeni yatırımın önümüzdeki dönemde sağlayacağı büyüme ivmesi beklentilerine bağlı olarak Ford Otosan’ı öneri portföyümüze ekliyoruz.

PORTFÖYDEN ÇIKARTILAN:

Ülker (ULKER): Hisse ile ilgili «AL» önerimizi korumakla birlikte, portföye eklediğimiz tarihten itibaren nominal -%32,2, BIST100 görece – %68,7 kayıp kaydeden ULKER hisselerini, Önem Gıda’nın alınması sonrası artan borç ve döviz açık pozisyonunu bağlı oluşan baskının devam etmesi nedeniyle öneri portföyümüzden çıkartıyoruz.

 

 

Ziraat Yatırım

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler