Sosyal Medya

Borsa

Wall Street’te kabus gecesi

  Çarşamba seansında Wall Street’te pandeminin ilk aylarından bu yana gözlenmeyen bir panik yaşandı. S&P500 bir gecede %4 değer yitirdi.…

Wall Street’te kabus gecesi

 

Çarşamba seansında Wall Street’te pandeminin ilk aylarından bu yana gözlenmeyen bir panik yaşandı. S&P500 bir gecede %4 değer yitirdi. Para hızla ABD devlet tahvillerine kaçtı. Perşembe  sabahı Asya borsalarında panik atağı sürüyor. TSİ 04:50’de Japonya Nikkei225 endeksi %2.41 geriliyor. Uzmanlara göre, Wall Street’te satışları gıda-dışı perakende şirketlerinin beklentinin altında kalan karları tetikledi. Ekonomistler global ekonomide yavaşlama korkusunu suçlu tutuyor.

 

ABD’nin önde gelen gıda-dışı perakende zincirleri Target ve Walmart’ın kar öngörülerini aşağı revize etmesi paniğin katalisti olarak öne çıktı. Satışlar sonra yeni teknoloji şirketleri Apple, Nvidia ve Amazon’a sıçrarken, NASDAQ-100 %4.9 düştü.

 

Nikkei225 %2.40 gerilerken, Nisan ihracatının Y/Y %12.5 artışla konsensus olan %13.8’in gerisinde kalması baş rolü oynuyor. Asya’da önde gelen tüm hisse endeksleri gerilerken, Çin’in yavaşlaması ve bir türlü önü alınamayan Omicron salgını da korkular arasında.

 

State Street Global Markets baş stratejisti Michael Metcalfe “Perakende hisselerinde gerileme ekonomik yavaşlama korkusunu yansıtıyor”  yorumunu yaptı; “Şirket karları beklentilerin altına sarkınca yavaşlama kaygısı doğrulandı”.

Cantor Fitzgerald  hisse senedi ve vadeli işlemler piyasaları direktörü Eric Johnston “Walmart ve Target’ten gelen haberler tüketicinin enflasyona yenik düştüğünün göstergesi olabilir” dedi. “Kar marjlarında pandemi öncesi normallere gerileme dönemi başladı”.

Fiera Capital fon yöneticisi Candice Bangsund “Şu ana kadar hisselerdeki satışlar Fed başta global merkez bankalarının faizleri artırarak finansal koşulları sıkılaştırmasını yansıtıyordu.” “Şimdi ise yavaşlayan büyüme de iskonto ediliyor”.

 

‘Bitcoin Düşüşüne Rekor Seviyede Alım İştahı…’

 

Gece Bülteni: ‘Yumuşak İniş, Resesyon Tartışmaları Yakın…’

 

Yatırımda başarılı olmanın temel şartı ne? | Atilla Yeşilada

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler