Sosyal Medya

Borsa

Twitter hamlesi Tesla hisseleri için hiç iyi olmadı

Twitter’ı ele geçirmek Elon Musk için iyi olabilir ama Tesla’nın hisseleri için iyi olmadı. Twitter, Musk’ın 44 milyar dolarlık devralma…

Twitter hamlesi Tesla hisseleri için hiç iyi olmadı

Twitter’ı ele geçirmek Elon Musk için iyi olabilir ama Tesla’nın hisseleri için iyi olmadı.

Twitter, Musk’ın 44 milyar dolarlık devralma teklifini kabul ettiğini açıkladıktan bir gün sonra, Tesla hisseleri %12,2 oranında değer kaybederek şirketin piyasa değerinden 125 milyar dolardan fazlasını sildi. Düşüşler, Wall Street’in anlaşmanın elektrikli araç üreticisini ve hisse senedi fiyatını nasıl etkileyebileceği konusunda endişelenmesiyle geldi.

Musk, işlemi finanse etmek için parayı güvence altına aldığını açıkladığında, diğer yarısını finanse etmeye yardımcı olan bankalarla birlikte 21 milyar doları kendisinin karşılayacağını söyledi. Net olmayan şey, bu parayı nasıl bulacağı; sahip olduğu Tesla hisselerinin bir kısmını satıp satmayacağı, onlara karşı borç alıp almayacağı, ek yatırımcılar mı getireceği belirsiz.

Ayrıca, otomobil üreticisinin önemli bir üretime sahip olduğu Tesla için önemli bir pazar olan Çin’de, Twitter’a sahip olmanın onu ifade özgürlüğü konusunda hükümetle çatışmaya sokup sokmayacağı konusunda artan endişeler var. Bunun da ötesinde, Musk’ın son satın alımıyla birlikte dikkatinin dağılması riski var.

Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre dünyanın en zengin adamı olan Musk’ın net değeri 257 milyar dolar. Ancak servetinin üçte ikisi Telsa hissesinde.

Musk bu varlıkların bir kısmını devrederse, Tesla’nın hisse fiyatını daha da aşağı çekebilir.

Ayrıca, geçen yıl milyarlarca dolar değerinde Tesla hissesi satan Musk’ın kendisi için ağır bir vergi faturasıyla sonuçlanabilir. Musk geçen sene demokrat milletvekilleriyle milyarderlerin nasıl vergilendirilmesi gerektiği konusunda hararetli tartışmalara girmişti.

Geçen hafta Tesla, yüksek fiyatlara ve tedarik zinciri zorluklarına rağmen 2022’nin ilk çeyreği için rekor seviyede kâr beyan etti ve Wall Street’i etkileyen bir üretim tahmini de sundu.

 

npr.org

Çeviri: Cem Cetinguc

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler