Sosyal Medya

Borsa

Tuncay Turşucu yazdı:  Borsa Endeksi Momentum Kaybediyor- Dolar kuru 14 barajını geçti

Borsa endeksi Perşembe günü yükselen kırmızı trend çizgisinin tekrar üzerine çıkmayı başarmış olsa da, Cuma günü gelen satışlarla birlikte yeniden…

Tuncay Turşucu yazdı:  Borsa Endeksi Momentum Kaybediyor- Dolar kuru 14 barajını geçti

Borsa endeksi Perşembe günü yükselen kırmızı trend çizgisinin tekrar üzerine çıkmayı başarmış olsa da, Cuma günü gelen satışlarla birlikte yeniden bu çizginin altına geriledi. Endekste 50-günlük ortalama 1989 seviyesinde bu seviyeyi şimdilik destek olarak izleyebiliriz. Ancak satışların devam etmesi durumunda 1840 seviyelerindeki 22-haftalık ortalama test edilebilir. Bu düşüş borsa yatırımcılarına zarar verici olabilir.

Yukarıda bahsettiğim gibi özellikle geçen hafta endeksi taşıyan ana hisselerin direnç seviyelerine gelmiş olmaları ve bu noktalardan kar satışlarının olması gibi bir ihtimalde endeksteki düşüş hızlanabilir.

Momentum kaybı teknik göstergelerde açıkça okunuyor. Küresel ikliminde bozması ile kötü bir hafta görebiliriz. DAX endeksinin beklediğimiz tepkiyi vermesi durumunda ise Borsa endeksi içinde iyi olabilir.

Borsada kısa vadeli al-sat yapanlar için riskli dönem devam ediyor. Diğer yandan strateji olarak portföylerde hisse oranının yüksek olmasının yanlış olacağı bir dönemdeyiz. Hisse oranları azaltılabilir ya da VIOP’da kısa pozisyon açarak pozisyonlar koruma altına alınabilir ve bu süreç bir süre bu şekilde izlenebilir. Uzun vadeli yatırımcılar ise yine VIOP’da koruma alabilirler ya da sakince gelişmeleri izleyebilirler ve düşüş oluşması durumunda bu düşüşü alım için fırsat olarak görebilirler.

 

Dolar kuru geçen hafta 14 barajını geçmiş durumda. Bu seviyenin üzerini riskli buluyorum çünkü 14 seviyesinin altında uzun zamandır yatay ve sıkışık bir seyir izlemişti ve bu durum stress birikimine neden

olmuş olabilir. Ancak bu seviyenin üzerine yükselmesinin ardından DolarTL’de korkulan kopuş olmadı.

Geçen haftaki yukarı harekette EURUSD paritesindeki sert düşüşün etkili olduğunu düşünüyorum. EURUSD paritesi tepki yükselişi gerçekleştirmesi durumunda DolarTL’deki seyir biraz daha sakinleşebilir. ECB’nin toplantısı ve vereceği mesajlar parite üzerinde etkili olacak. Ancak daha ileri vadede yükselen dış ticaret açığı ve Turizm gelirlerine yönelik endişeler TL üzerindeki baskıyı artıracaktır. TL önünde şimdiden riskler yükseliyor.

 

Tuncay Turşucu Araştırma ve Danışmanlık A.Ş. notundan alıntıdır

www.tuncaytursucu.com

[email protected]

 

 

Cemre Yoldaş: İNSANOĞLUNUN İŞLEDİĞİ İLK GÜNAHIN, PORTFÖYÜNÜZÜN SON GÜNAHI OLMASI ÜZERİNE BİR DENEME

 

Çin gelişmekte olan ülke hisseleri için dikkat edilmesi gereken bir risk

 

Gelişen piyasa yatırımcılarının yüzde 75’i daha fazla kripto yatırımı yapmak istiyor

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler