Sosyal Medya

Borsa

Sabah Bülteni:  Borsa’da Bayram öncesi son yorum

Hisse senedi piyasalarında başlayan tepki yükselişi dün de devam etti ve endeks günü %0.72 yükselişle kapadı. Aynı zamanda ABD piyasalarında…

Sabah Bülteni:  Borsa’da Bayram öncesi son yorum

Hisse senedi piyasalarında başlayan tepki yükselişi dün de devam etti ve endeks günü %0.72 yükselişle kapadı. Aynı zamanda ABD piyasalarında da tepki yükselişinin devam ettiğini görmekteyiz. Son birkaç gün global hisse senedi piyasaları için olumlu geçti diyebiliriz. Endeksteki beklentimiz devam ediyor. Güçlenmesi için 2480 seviyelerindeki 50-günlük ortalamasının üzerine yükselmesi ve yerleşmesi gerekli. Bu olmadıkça yükselişleri birer tepki olarak algılamaya devam edeceğiz. 2345 kritik destek olarak devam ediyor.

Madencilik ve Demir Çelik hisseleri endekse baskı yaparken, Enerji, Gıda ve Çimento şirketlerindeki alımlar endeksteki yükselişi destekliyor. Diğer yandan BIST100 dışı hisselerdeki pozitif ayrışmanın devam ettiğini söylemek mümkün. Bugün yarım gün işlem olacak piyasalarda sığ bir hacim ile karşılaşabiliriz. Bu nedenle yorum yapmak güç. Çok sıkışık bir alanda seyir görebileceğimiz gibi, sığ hacmin etkisi ile oynaklıkta oluşabilir. Bugünkü işlemler ile portföyler hakkında kesin bir karar vermek yanıltıcı olacaktır.

BDDK’nın kredi konusunda şirketlere getirdiği kısıtlamalarda gevşemeye gitmesi Borsa için pozitif yorumlanabilir. Bugün içeride cari işlemler dengesi izlenirken, TCMB piyasa katılımcıları anketi yayınlanacak. Ayrıca kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in Türkiye değerlendirmesini bugün gece saatlerinde yapması bekleniyor.

Küresel piyasalarda pozitif görünüm devam ederken, içeride dolar kuru 17.22 seviyelerinde seyrediyor. Borsa’da yatay bir açılış beklenebilir.

 

ŞİRKET HABERLERİ

 

ECILC: Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings tarafından yapılan ilk derecelendirme çalışması sonucu, Şirketimizin Uzun Vadeli Kredi Notu “B”, Görünümü “Durağan” olarak tespit edilmiştir.

 

EGSER: Şirketimiz İzmir Ticaret Odası tarafından yapılan değerlendirmede, -2019 Yılında Yüksek Ticari Kazanç beyan ederek Ülke ekonomisine sağladığı katkı ve başarılarından dolayı Altın Madalya, -2019 Yılında Döviz Kazandırıcı Hizmetlerde gösterdiği üstün gayret ve başarılarından dolayı Altın Madalya, -2020 Yılında Yüksek Ticari Kazanç beyan ederek Ülke ekonomisine sağladığı katkı ve başarılarından dolayı Altın Madalya ve -2020 yılı Döviz Kazandırıcı Hizmetlerde gösterdiği üstün gayret ve başarılarından dolayı Altın Madalya ile ödüllendirilmiştir. Şirketimizin Türk Ekonomisine yaptığı katkılar nedeniyle ödüllendirilmesinden dolayı duyduğumuz gururu, Siz Değerli Sayın Ortaklarımız ile paylaşmaktan onur duyar, kamuoyuna saygılarımızla sunarız.

 

YEOTK: Kuveyt Devleti’nde kurulu bulunan Alghanim International General Trading & Contracting Co. WLL şirketiyle Joint Venture (Ortak Girişim) olarak girdiğimiz Subiya Yüzey Suyu Rezervuarlarının Üzerine Fotovoltaik Güneş Enerjisi Santrali Tedariki, Kurulumu, İşletme ve Bakımı ihalesinde 36.322.878,60 USD bedelle en düşük fiyatı vererek birinci sırada yer aldığımızı bildiririz.

 

BRİSA: Planlı rutin bakım duruşu sebebiyle , İzmit fabrikada 08.07.2022 Cuma gününden 22.07.2022 Cuma günü Saat 23.59’a kadar üretime ara verilmesine karar verilmiştir.

 

KCHOL: 25.04.2022 tarihinde kamuya açıklandığı üzere, Koç Topluluğu enerji grubu şirketlerinin stratejik hedefleri doğrultusunda yapılandırma alternatiflerinin değerlendirilmesi sonucunda, Şirketimiz aktifindeki Entek Elektrik Üretim A.Ş. (“Entek”) sermayesinin %49,62’sine denk gelen Entek paylarının iştirak modeliyle, Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş.’ye (“Tüpraş”) kısmi bölünme yoluyla devredilmesine karar verilmiş olup, eşzamanlı olarak bağlı ortaklığımız Aygaz A.Ş.’nin (“Aygaz”) aktifindeki Entek sermayesinin %49,62’sine denk gelen Entek payları da Aygaz tarafından ortaklara pay devri modeliyle kısmi bölünme yoluyla Tüpraş’a devredilecektir. Bu kapsamda Şirketimiz, Aygaz ve Tüpraş tarafından Sermaye Piyasası Kurulu’na yapılan başvuru onaylanmış olup, SPK tarafından onaylanan duyuru metni ile bölünme sözleşmesi ve bölünme raporu ekte yer almaktadır.

 

GCM Yatırım Yurt İçi Piyasalar Analizi, Kaan Kutsar

 

Bu hafta döviz-TL mevduatlarda hareket BDDK sonrası ne yönde oldu? Yabancılar kaçmaya devam mı?

 

Beste Naz Süllü: ‘Kripto Paralar Rahatlamaya Geçti, Bitcoin için Tepki Şansı Olabilir…’

 

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler