Sosyal Medya

Borsa

Kripto Para Bitcoin

Kripto Para Bitcoin

Kripto Para Bitcoin

Kripto Para Bitcoin

Bybit Türkiye Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü, kripto para piyasalarında yaşanan gelişmeler ışığında yaptığı değerlendirmelerde şu ifadeleri kullandı;

Bybit Türkiye Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü günlük piyasa değerlendirmesinde şu konulara değindi: “Son FOMC toplantısına ilişkin toplantı tutanakları yayımlandı. Enflasyona ilişkin söylemlerde yumuşama olmazken piyasa Fed’in 75bp faiz fiyatlamasını öncesinde fiyatlaması ile kötü senaryo fiyatlamasını geride bıraktı. Bu nedenle finans piyasalarında Fed endişeleri azalmaya başlıyor. Kripto para piyasalarında Terra LUNA ile başlayan büyük deprem sonucu kullanıcıların yanı sıra birçok platform ve borsa da zorluğa düşmüş bazı platformlarda para çekme işlemleri durdurulmuştu. Bunların en başında Celsius vardı ve Celsius 120 milyon dolarlık ödemeye ek olarak 34 milyon dolarlık ek kredi geri ödemesini yaptı. Böylelikle Bitcoin tasfiye fiyatını 4800$ civarından 3000$ seviyesinin altına getirdi. Hem borcunu ödeyen Celsius hem de sektörde zorluk yaşayan borsaların iştahlı alıcılar bulması beklenen felaket senaryolarını yerine getirmedi. Sektörün yumuşak karnı madencilerde ise Core Scientific borçlarını ödeyebilmek için sadece haziran ayında elindeki Bitcoin’lerin %79’unu sattı.  Fakat Hub8 Bitcoinleri tutmaya devam edeceğini söyledi. Madencilerin bu tarz açıklamaları çoğaltması piyasaya güven vereceği için önemli buluyoruz. Bitcoin teknik olarak üçgen sıkışması içinde 20.000$ bölgesinden destek almaya çalışıyor, ara desteğimiz 19.500$. stop bölgesini buralara konumlandırarak 21.500$ seviyelerine doğru tepkileri izleyebiliriz. Özellikle bir süredir fon çıkışı olan DeFi tokenlarında da MATIC, ACA,CRV ve SIS yakın takibimizde kalırken, yaygın olarak listeli olmayan bu coinleri Bybit’te bulabilirsiniz.”

 

Bybit Türkiye Araştırma Müdürü

Beste Naz Süllü

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bybit Türkiye

Kripto Para hakkında daha geniş bilgi almak için tıklayın.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler