Sosyal Medya

Borsa

Piyasalarda panik işaretleri, ABD her an Ukrayna’ya saldırı bekliyor

ABD Başkanı Biden Delaware ziyaretini yarıda kesip Bezay Saray’a dönerken, Ukrayna sınırında bekleyen generallere saldırı planlarını hazırlamaları direktifinin verildiği istihbaratı…

Piyasalarda panik işaretleri, ABD her an Ukrayna’ya saldırı bekliyor

ABD Başkanı Biden Delaware ziyaretini yarıda kesip Bezay Saray’a dönerken, Ukrayna sınırında bekleyen generallere saldırı planlarını hazırlamaları direktifinin verildiği istihbaratı etkili oldu. ABD’den gelen haber akımı Putin’in her Ukrayna istilasını başlatacağı yönünde. Saldırıda yalnız Kyiv’in değil bir dizi büyük kentin hedef alınacağı duyumları var.

Biraz önce işlemlere başlayan Tokyo Nikkei225 %2 kayıpla seyrediyor. ABD piyasaları bugün milli tatil nedeniyle kapalı.  Atlın $1.900/onsu aşarak 8 aylık zirvesini deniyor. Brent $1.5 primli, fakat İran’la yeni bir nükleer silahsızlanma antlaşması umuduyla kazanç sınırlı. Öte yanda, petrol şirketi Vitol’un CEO’su Brent’in en az 6-9 ay daha $100/varilin üstünde seyredeceği uyarısını yaptı. Cuma günü açıklanacak ABD çekirdek tüketici harcamaları fiyat endeksinin 20 yıllık zirveyi aşması bekleniyor. JP Morgan bu sabah Asya raporunda bu yıl Fed’den 9 kez 25 baz puan faiz artırımı beklediğini yazdı.

Hisse senetleri ve tahviller için artık tek dikkat odağı Ukrayna. Eğer ABD’nin iddia ettiği gibi Putin istilaya karar verdiyse, ABD ve AB enerji sektörüne de kapsayan çok set yaptırımlar hususunda uzlaştı. Bu senaryoda,  tahıllar, aluminyum, nikel, petrol ve doğal gaz fiyatlarının hızla yükselmesi çok olası. Türkiye gibi emtia ithalatçıları için ekonomik ve finansal istikrar riski artacak.

 

Paranın hızla Gelişmekte Olan Piyasalar ve kripto-pazarı gibi riskli varlıklardan çıkıp İsviçre Frangı, altın ve ABD doları-tahvillerine yönelmesi beklenebilir.

Dr. Fulya Gürbüz: Haftanın makroekonomik verileri ve beklentiler

 

İbrahim Can yazdı: Rusya – Ukrayna Savaşı Öngörüleri ve Etkileri

 

Beste Naz Süllü: ‘Ripple Davası ve Ukrayna Gündeminde Piyasalar Yön Arıyor…’

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler