Sosyal Medya

Borsa

Kripto para piyasalarında kanama devam ediyor

Bitcoin fiyatları bugün yeniden 30 bin dolar seviyesinin altına sarkarken; diğer kripto para birimlerinde de düşüşler yaşandı. Bybit Türkiye Araştırma Müdürü Beste…

Kripto para piyasalarında kanama devam ediyor

Bitcoin fiyatları bugün yeniden 30 bin dolar seviyesinin altına sarkarken; diğer kripto para birimlerinde de düşüşler yaşandı. Bybit Türkiye Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü kripto para piyasalarında yaşanan düşüşlerin sebebini ve olası senaryoları değerlendirdi.

Küresel piyasalarda risk iştahı gerilerken, kripto para piyasaları da bu durumdan sert etkilendi. Dünkü işlemlerde yüzde 5’in üzerinde değer kazanan Bitcoin fiyatlarında kayıp, haftanın ikinci işlem gününde yüzde 7’yi aştı. Bybit Türkiye Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü, kripto paralar ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Kripto paralara ilişkin gündemdeki gelişmeler, lokal konular fiyatlandırmada başrolü oynayacak. Bu konular arasında olumsuz başlıklar gündemde olsa da talebin de güçlendiğini izliyoruz” şeklinde belirtti.

En popüler kripto para birimi olan Bitcoin (BTC) fiyatları, bugünkü işlemlerde yeniden 30 bin doların altına gerilerken; 29 bin 207 dolar seviyesine kadar düştü. Bitcoin en yüksek 31 bin 602 dolar seviyesin görürken, saat 15:24 itibarıyla yüzde 6,45 oranında düşüşle 29 bin 486 dolar seviyesinde işlem görüyor. Bitcoin son 7 günlük işlemlerde yüzde 7’nin üzerinde değer kaybederken; piyasa değeri 562 milyar dolar oldu.

 

 

Şenay Zeren

bigpara.hurriyet.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler