Sosyal Medya

Borsa

Halkbank’tan sonra, ‘İş Bankası munzam sandığı’ndan da hisse alımı- Peki ama kimin manipülasyon yaptığını SPK araştıracak mı?

Borsa İstanbul’da bankacılık hisseleri hızlı yükselişi ve sert çöküşünün yarattığı dalga devam ediyor. Yüksek kaldıraçlı işlemlerin tersine dönmesiyle başlayan vadeli…

Halkbank’tan sonra, ‘İş Bankası munzam sandığı’ndan da hisse alımı- Peki ama kimin manipülasyon yaptığını SPK araştıracak mı?

Borsa İstanbul’da bankacılık hisseleri hızlı yükselişi ve sert çöküşünün yarattığı dalga devam ediyor. Yüksek kaldıraçlı işlemlerin tersine dönmesiyle başlayan vadeli işlem krizinin ardından teminatlarla sıkışan piyasa katılımcıların imdadına bankalar “yetişti”. Kamu eliyle yapılan düzenleme hisse senedi piyasasında yaratılan riskleri aşmak için yardımcı olsa da, ortada görülen manipülasyonun kimin eliyle, parasıyla yapıldığı halen SPK incelemesi ve açıklamasını bekliyor.

Dün Halkbank’tan hisse geri alım hamlesi gelirken;  ardından İş Bankası Munzam Vakfı 5 milyon TL nominal tutarda İş Bankası hissesi aldı.

İş Bankası Munzam Vakfı dün 5 milyon TL nominal tutarda İş Bankası hissesi aldığını duyurdu. Bu sabah KAP’a yapılan açıklamada, alım sonrası İş Bankası sermayesindeki oranın yüzde 37.262’den yüzde 37.312’ye çıktığı belirtildi. İş Bankası hisselerinin dünkü kapanış ile son bir haftadaki kaybı yüzde 34’e ulaştı.

Altı gündür düşüş kaydeden Halkbank da 8.85 milyon lira nominal tutar karşılığı 72.5 milyon lira tutarında hisse geri alımı yapmıştı. Hisse alımları 8,06-8,58 TL fiyat aralığından gerçekleşti. KAP’a yapılan açıklamada bankanın bu alımlarının toplam karşılığı 38 milyon TL olarak kaydedildi.

Halkbank hisseleri temmuz ortasından 12 Eylül’e kadar devam eden yükseliş esnasında yüzde 200’ün üzerinde prim yaptıktan sonra altı gün art arda gerileyerek yüzde 44 düşüş kaydetti.

Takasbank’ın risk parametlerinde dün yaptığı değişiklikle bankacılık endeksinin toparlanmasına katkıda bulunmuş, teminat stresini azaltmıştı.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler