Sosyal Medya

Borsa

GCM Yatırım: Borsada satışlar sürse de orta vadeli görünüm  olumlu

Borsa'da kar satışları sürmez

GCM Yatırım: Borsada satışlar sürse de orta vadeli görünüm  olumlu

Borsa endeksinde dün kar satışlarını uzun bir aradan sonra gördük. Sanayi hisselerinin yanında son bir aydır agresif yükselen banka hisselerinde sert satışlar görüldü. Bu beklenen bir satış baskısı. Önemli olan bu satışların ne kadar inatçı olacağı. 3045 seviyesi günlük destek olarak izlenebilir ancak bu seviyenin altında 2970 seviyesi daha anlamlı bir destek seviyesi olabilir.

ABD piyasalarında ise bir kaç gündür süren satış baskısının ardından bir miktar toparlanma izledik. Ancak Cuma günü Jackson Hole de Powell konuşması piyasalar tarafından önemli bir gündem olarak bekleniyor. Genel olarak içeride Borsada satışlar sürsede orta vadeli olumlu görüşümüzü koruyoruz.

 

ŞİRKET HABERLERİ

 

SMRTG: Şirketimiz ile yurtiçinde yerleşik büyük bir müşteri arasında KDV hariç 7.744.535,10 ABD Doları bedel üzerinden güneş  paneli satışına istinaden yurtiçi satış sözleşmesi imzalanmıştır.

 

EDATA: Şirketimiz  “Musarubra Ireland Limited” firmasıyla distribütörlük anlaşması imzalamış olup, bu sözleşme ile beraber “Musarubra Ireland Limited” bünyesindeki Trellix markası altında yer alan global siber güvenlik markalarından ‘McAfee Enterprise’ ürünlerini de pazarlayabilecek ve dağıtabilecektir.

 

KAREL: Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş.’den alınan bilgi ile Turkcell’in Marmara (İstanbul/Asya, İstanbul/Avrupa Batı, İstanbul/Avrupa Doğu, Bursa, Kocaeli), Batı (İzmir, Antalya, Muğla), Güney (Adana, Konya, Kayseri) ve Doğu (Diyarbakır, Erzurum, Van) bölgelerinde bulunan toplam 58 ilde arıza müdahale, bakım-onarım ve kurulum hizmetlerini içeren Bölge Çözüm Ortaklığı teklifimizin uygun bulunduğu ve 23.08.2022 tarihi itibarıyla sözleşme görüşmelerine başlanacağı Tarafımıza iletilmiştir.

 

GWİND: 11.03.2022 tarihli Özel Durum Açıklamasında (https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1009397) duyurduğumuz Bursa İli, Nilüfer İlçesi, Korubaşı Mahallesi Mevkiinde Şirketimiz tarafından yapılması planlanan “Taşpınar Birleşik Yenilenebilir Elektrik Üretim Tesisi (Yardımcı Kaynak Güneş Enerji Santrali İlavesi) Projesi” (42,58 MW Hibrit GES) ile ilgili verilmiş olan 03/09/2020 tarih, EÜ/9522-16/04599 numaralı üretim lisansımızın yardımcı kaynak alanı koordinat tadil talebimiz, şirketimize bugün (24.08.2022) tebliğ edilen 23/08/2022 tarihli ve 511241 sayılı EPDK Elektrik Piyasası Daire Başkanlığı Olur’u ile onaylanmıştır.

 

GESAN: Şirketimiz %70 oranında bağlı ortaklığı Europower Enerji ve Otomasyon Tek. San. Tic. A.Ş., BAŞKENT ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. tarafından 24/08/2022 tarihinde gerçekleştirilen ‘’HAVALI HÜCRE&TRAFO ÇERÇEVE ANLAŞMA ALIMI” konulu ihaleye girmiş ve en avantajlı fiyatı vererek ihalede 1. olmuştur. İhale baz bedeli 1.152.000, -USD’dir. (Birmilyonyüzellikibin, Amerikan Doları) (Güncel baz USD/TL kuru ile ihale bedeli 20.911.100, -TL)

 

Borsa’daki yükseliş devam edecek mi?

 

Gedik Yatırım: TCMB ve yeni makro tahminler- Kredi politikası ileride ani duruş riskini artırıyor

 

En zor kışı geçireceğiz! & Bütün yollar sermaye kontrolüne çıkıyor | Atilla Yeşilada

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler