Sosyal Medya

Borsa

Borsa İstanbul’da tarihi zirve!

Borsa İstanbul dün kapanış rekorunu yenilerken; haftanın son günündeki işlemlerde gün içi tarihi zirvesini de yukarı çekti. Peki, Borsa İstanbul…

Borsa İstanbul’da tarihi zirve!

Borsa İstanbul dün kapanış rekorunu yenilerken; haftanın son günündeki işlemlerde gün içi tarihi zirvesini de yukarı çekti. Peki, Borsa İstanbul yeni rekorlar kırmayı sürdürür mü? Gedik Yatırım Araştırma Müdürü Onurcan Bal, hurriyet.com.tr’ye değerlendirdi.

Şenay Zeren

Küresel risk iştahının artmasıyla dünya borsa endekslerinde pozitif seyirler gözlenirken; Borsa İstanbul da buna eşlik ediyor. Borsa İstanbul 100 endeksi (BIST 100), dün günü 2601 puandan tamamlarken tüm zamanların en yüksek kapanış rakamına ulaştı. Endeks bugünkü işlemlerde ise, en yüksek 2623 puanı görerek gün içi tarihi zirvesini yeniledi. Gedik Yatırım Araştırma Müdürü Onurcan Bal Borsa İstanbul’da görülen zirvelerle ilgili yaptığı değerlendirmede, “Teknik olarak 2562 seviyesi üzerinde kalıcılık korunduğu sürece zirve yenilemelerinin devam edebileceğini değerlendiriyoruz” şeklinde belirtti.

Küresel projeksiyondan baktığımızda; enflasyonist baskı, büyüme rakamlarına yönelik düşüş beklentisi ve majör merkez bankalarının (ABD Merkez Bankası, Avrupa Merkez Bankası, İngiltere Merkez Bankası) parasal sıkılaşma adımları piyasalarda risk iştahını azaltırken; dünya borsa endeksleri üzerinde de negatif yönde direkt etkiliyor. Böyle bir tabloda Borsa İstanbul da dünya borsalarına eşlik edebilir. Uzmanlar hisse senedi yatırımcısının küresel gelişmeleri de yakından takip edilmesi gerektiği konusunda uyarıyor.

Borsa İstanbul 100 endeksi haftanın son işlem gününde, gün içi tarihi zirvesini 2623 puan seviyesine taşırken; gün içerisinde en düşük 2601 puana kadar geriledi. BIST 100 endeksi saat 14:14 itibarıyla yüzde 0,11 oranında yükselişle 2604 puandan işlem görüyor. Bankacılık endeksi ise, yüzde 0,38 değer kaybıyla 2146 puanda hareket ediyor.

Borsa İstanbul 100 endeksi, dünkü kapanış fiyatına göre, yılbaşından bu yana yüzde 39 oranında yükseliş sağladı.

 

 

bigpara.hurriyet.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler