Sosyal Medya

Borsa

BIST analiz:  2000 puan üzerinde tutunamayan endekste satış baskısı arttı

2000 puan üzerinde tutunmayı başaramayan endeks özellikle gün sonuna doğru artan satış baskısıyla günü yüzde 2,21 değer kaybıyla 1958 puan…

BIST analiz:  2000 puan üzerinde tutunamayan endekste satış baskısı arttı

2000 puan üzerinde tutunmayı başaramayan endeks özellikle gün sonuna doğru artan satış baskısıyla günü yüzde 2,21 değer kaybıyla 1958 puan seviyesinden tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 3,67 ve holding endeksi yüzde 2,82 düşüş kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 2,98’le turizm, en çok kaybettiren ise yüzde 3,85’le madencilik oldu. Trend takip modelimiz bu aşamada SAT konumunda kalmaya devam ediyor.

2000 puan üzerinde beklenen ivmeyi yakalayamayan endeks dün de gördüğü en yükseğe göre 55 puanlık bir düşüşle günü tamamlarken 10g HO(1990) seviyesinin aşağı geçilmesi satışları hızlandırdı. Bugün endeksin 10g HO üzerine tekrar atıp atamayacağını takip edeceğiz. 1920 takip ettiğimiz ikincil güçlü destek seviyesi. Gün içi volatilitenin yüksek kalmaya devam ettiği süreçte süreçte yatırımcıların kısa vadeli hareketlerden ziyade orta/uzun vadeli bakış açısıyla hareket etmelerinin dağa sağlıklı olacağını düşünürken hisse bazlı hareketlere yönelmelerinin bu süreçte riskleri yönetmek adına daha makul olduğunu düşünüyoruz.

 

Enflasyon kaygıları MB’larını şahin söylemlere itmeye devam ediyor

Bir yandan enflasyon endişeleriyle oluşan faiz artırım baskısı diğer yandan arka arkaya büyüme beklentilerinde gelen aşağı revizyonlar para politikalarının yönü konusunda kafa karışıklığının devamına neden olurken dün de ECB 2022 yılı için faiz artırımlarına kapıyı açtı. Bir süredir bilançoları fiyatlama eğiliminde olan küresel pay piyasalarında risk iştahı sekteye uğramış durumda. Yurt dışı piyasalarında hafta başındaki yükseliş trendi dün yerini satışa bıraktı. Facebook’un açıklanan bilançosu ABD endekslerinde satışı tetiklerken BOE ve özellikle ECB’nin şahinleşen tutumu satış baskısının artmasında etkili oldu.

 

BIST cephesinde 2000 puan üzerinde tutunma çabası dün sekteye uğrarken kısa vadede 1920 desteği önem kazanıyor.. Volatilitenin oldukça yükseldiği bu süreçte hisse bazlı hareketlere yönelmelerinin riskleri yönetmek adına daha makul olduğu kanısındayız.

 

 

Işık Menkul Değerler

 

Dr. Artunç Kocabalkan – Işık Ökte:  Borsa’da hangi hisselere bakmalı?

 

Ak Yatırım hisse önerileri:  Arçelik, Bimaş, Garanti ve diğerleri

 

Beste Naz Süllü: “Bitcoin Madencilerine Hem Soğuk Hava, Hem Senato Etkisi…”

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler