Sosyal Medya

Borsa

Altın fiyatları Powell sonrası düşüşte

Altın fiyatları yeni haftaya değer kaybıyla başlarken; düşüşte Fed Başkanı Powell’ın piyasalara verdiği mesajlar etkili oldu. Yeni haftanın en kritik…

Altın fiyatları Powell sonrası düşüşte

Altın fiyatları yeni haftaya değer kaybıyla başlarken; düşüşte Fed Başkanı Powell’ın piyasalara verdiği mesajlar etkili oldu. Yeni haftanın en kritik verisi cuma günü açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdamı… 

Altının ons fiyatı haftanın ilk işlem gününe değer kaybıyla başlarken; 1720 dolara kadar gerileyerek 27 Temmuz tarihinden beri en düşük seviyeyi gördü. Altın fiyatlarında yaşanan düşüşte geçtiğimiz cuma Jackson Hole sempozyumunda ABD Merkez Bankası Başkanı (Fed) Jerome Powell’ın konuşması etkili oldu. Başkan Powell, yaptığı açıklamalarda yüksek enflasyon sebebiyle belirli bir süre daha yüksek faiz uygulayacağını vurgulamıştı.

Powell’ın açıklamalarından sonra risk iştahı azalırken; hisse senedi piyasalarında düşüşler yaşandı. ABD tahvil piyasasına satış gelirken; ABD 2 yıllık tahvil faizi 15 Kasım 2007 tarihinden bu yana en yüksek seviyeyi gördü. ABD 10 yıllık tahvil faizi ise, bugünkü işlemlerde 3,13 seviyesine kadar yükseldi. ABD dolarının Euro, Japon yeni, İngiliz sterlini, Kanada doları, İsveç kronu ve İsviçre frangı olmak üzere 6 para birimine karşı değerini ölçen dolar endeksi, 109,48 seviyesine kadar yükselerek 20 yılın zirvesinde bulunuyor. Doların güvenli liman olarak görülmeyle ons altın fiyatları gerilerken; yaklaşık 1 ayın en düşük seviyesini gördü.

Ons altın bugün içerisinde en yüksek 1738 doları; en düşük 1720 dolar seviyesini görürken; şu dakikalarda ise yüzde 0,61 oranında düşüşle 1727 dolardan hareket ediyor.

Gram altın fiyatları geçtiğimiz haftayı 1015 lira seviyesinden tamamlarken; yeni haftanın ilk işlem gününe 1007 lira seviyesinden başladı. Yeni güne düşüşle başlayan altının gram fiyatı; gün içerisinde en yüksek 1017,23 lirayı, en düşük ise 1005,68 lira seviyesini gördü. Gram altın ons altın fiyatında yaşanan düşüşün etkisiyle aşağı yönlü hareket ederken, saat 14:10 itibarıyla yüzde 0,51 oranında düşüşle 1010,69 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1664 lira, Cumhuriyet altını da 6 bin 851 liradan satılıyor.

 

 

bigpara.hurriyet.com.r

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler