Sosyal Medya

Ekonomi

Mesele Ekonomi: Hazin bir hikaye ile karşılaştım: AKP döneminde Merkez Bankası rezervleri | Kerim Rota

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kerim Rota ile Paraanaliz.com’da yayımlanan “Yasak elmayı ilk kim ısırdı?” başlıklı üç bölümlü yazı dizisini…

Mesele Ekonomi: Hazin bir hikaye ile karşılaştım: AKP döneminde Merkez Bankası rezervleri | Kerim Rota

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kerim Rota ile Paraanaliz.com’da yayımlanan “Yasak elmayı ilk kim ısırdı?” başlıklı üç bölümlü yazı dizisini konuştuk. AKP döneminde Merkez Bankası başkanlarının neler yaptığını, iktidarın bu isimle/ kurum üzerinde kurduğu siyasi baskıyı ve rezervlerdeki değişmeyi anlatan Rota’ya göre bozulma 2013’den önce 2007 yılında başladı.

Cumhurbaşkanı ve başbakanın aynı partide olması ile bozulmanın başladığını ve her geçen yıl arttığını belirten Rota, başkanlık sistemi ile birlikte de kurumlardaki çöküşün gerçekleştiğini söyledi. Rezervler 19 yıl sonunda 4 milyar dolar azalmasını “bir arpa boyu yol gidemedik” sözleriyle özetledi. Durmuş Yılmaz sonrası verilen tavizler sonucunda bugüne geldiğimizi belirtti. Ayrıca, haftaya yapılacak PPK’ya da değinen Rota, MB Başkanı Kavcıoğlu’nun zaman kazandığını ve faiz indiriminde bu ayı pas geçeceğini tahmin ettiğini söyledi. Ekim ve Kasım’da enflasyondaki düşüş sonrası bir faiz indirimin olası olduğunu belirtti. Kavcıoğlu’nun “çekirde enflasyon” açıklamasını da bir bahane olduğunu ifade etti. Yayında bahsedilen yazıyı okumak için:

1. Bölüm: https://www.paraanaliz.com/2021/yazar…

2. Bölüm: https://www.paraanaliz.com/2021/yazar…

3. Bölüm: https://www.paraanaliz.com/2021/yazar…

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler