Sosyal Medya

Videolar

Bahadır Kaleağası & Murat Üçer: Refah devletine dönüş kaçınılmaz mı? & Türkiye bunu yapabilir mi?

  Dr. Bahadır Kaleağası ve Dr. Murat Üçer, refah devleti ile ilgili görüşlerini dile getirdi. Prof. Dr. Daron Acemoğlu’nun geçen…

Bahadır Kaleağası & Murat Üçer: Refah devletine dönüş kaçınılmaz mı? & Türkiye bunu yapabilir mi?

 

Dr. Bahadır Kaleağası ve Dr. Murat Üçer, refah devleti ile ilgili görüşlerini dile getirdi. Prof. Dr. Daron Acemoğlu’nun geçen hafta gündeme getirdiği “refah devletinin dönüşü kaçınılmaz hale geldi” sözlerinden yola çıkarak ABD ve AB’nin izlediği politikaları değerlendirdiler. Batı ülkelerinin bu yönde politikalar izlediklerini söyleyen Üçer, bu politikaların maliyeti olduğunu ve her ülkenin buna yetecek kaynağı olmadığını belirtti. Türkiye’nin de kaynak sıkıntısı çekebileceğini söyledi.

 

Bahadır Kaleağası, refah devletine olan ihtiyacın her zaman olduğunu söyledi. Bunun artık bir siyasi rekabet olmaktan çıkıp bir zorunluluk haline geldiğini dile getiren Kaleağası, eşitsizliklerin arttığı bir dönemde yaşadığımızu söyledi. Konuşmasında yeşil ekonomi, sürdürülebilirlik ve dijitalleşmenin önemini vurguladı . Çağımızın virüs çağı olduğunu bunun da kovid ile sınırlı olmadığını dijital virüs, dezenformasyon virüsü gibi birçok risk ile mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

 

 

Bu bir Mesele ekonomi videosudur

 

 

Daron Acemoğlu’nın açıklaması: https://www.bloomberght.com/daron-ace

 

Bahadır Kaleağası:  Göç riskten de öte bir tehlike

 

Dr Murat Üçer:  Ekonomi bu şekilde 2023’ü göremez, bunu değiştirmek çok zor

 

Prof. Daron Acemoğlu: Ulus inşası, Afganistan’da neden başarısız oldu?

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler