Sosyal Medya

Ekonomi

Dr Murat Üçer:  Ekonomi bu şekilde 2023’ü göremez, bunu değiştirmek çok zor

    Ekonomist Dr. Murat Üçer, ekonomideki son gelişmeleri değerlendirdi. 2021’in son 4 ayında ekonomideki olası riskleri, faiz-enflasyon denklemini, Merkez…

Dr Murat Üçer:  Ekonomi bu şekilde 2023’ü göremez, bunu değiştirmek çok zor

 

 

Ekonomist Dr. Murat Üçer, ekonomideki son gelişmeleri değerlendirdi. 2021’in son 4 ayında ekonomideki olası riskleri, faiz-enflasyon denklemini, Merkez Bankası’nın ne zaman faiz indireceğini ve piyasalardaki sakinliğini yorumlayan Üçer, ekonomide atılması gereken çok adım olduğunu belirtti. Mevcut büyüme performansının yeterli olmayacağını ve iktidarın daha yüksek bir büyüme isteyeceğini söyledi. Bunun bir sonucu olarak da MB’nın faizleri azaltacağını ifade etti. Üçer, faiz indirimi için ise Eylül veya Ekim ayını işaret etti.

 

Ayrıca, pandemi sürecinin etkilerinin devam ettiğini ve dünyanın artık epidemi çağını yaşadığını dile getiren Üçer, Türkiye’nin güçlü bir ekonomik büyüme yaratmakta ciddi sorunları olduğunu söyledi. Son olarak, yüksek dolarizasyon ile ilgili de görüşlerini aktardı. Türkiye’de yabancı yatırımcı kalmadığını, uzun zamandır “mevduat sahibi ne yapar?” diye bakıldığını belirtti.

 

Ayrıcalıklardan yararlanmak için bu kanala katılın:

https://www.youtube.com/channel/UCW4Y

 

Bir Mesele Ekonomi videosu

 

 

FÖŞ yazdı:  Çin Fed’i şapşallatabilir

 

Yetkin: Acemoğlu’na göre büyüme eşitsizlik getirirse halkta öfke birikiyor

 

FÖŞ anlattı:  Türkiye Ekonomisinde İyi, Kötü ve Çirkin

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler