Sosyal Medya

Borsa

Turkcell, Paycell’i satıyor!

Turkcell, Paycell'i satma kararı aldı. Türkiye'nin lider GSM operatörü Turkcell bünyesinde, ödeme sistemleri alanında faaliyet göstermesi için kurulan, satışlar sonrasında azınlık hisselerinin de satışı gündeme gelen PayCell'e ilgi artarak devam ediyor...

Turkcell, Paycell’i satıyor!

Turkcell, Paycell’i satma kararı aldı. Türkiye’nin lider GSM operatörü Turkcell bünyesinde, ödeme sistemleri alanında faaliyet göstermesi için kurulan, satışlar sonrasında azınlık hisselerinin de satışı gündeme gelen PayCell’e ilgi artarak devam ediyor. PSMMag.com’un Mergermarket.com’dan  derlediği haberlere göre satış kısa sürede gerçekleşebilir.

Halen tekliflerin değerlendirildiğini belirten Turkcell yönetimine yakın kaynaklar kararın yakında açıklanabileceğini belirttiler.

Ant Financial şirketi bünyesindeki dev finansal aktör Alipay’in de ilgisini sağlamadığı PayCell’in hisselerinin kimde kalacağı belirsizliğini korurken hem Alipay hem de WeChat şirketleri Türkiye piyasasında özellikle ödeme alanında faaliyet gösteren start-up’ların peşinde olduklarını her seferinde belirtmekteler.

Sadece Türkiye piyasasında değil, Ukrayna’da da operasyonlar yürüten ve 5.3. Milyon aktif kullanıcısı olan Paycell, 98 milyon TL (yaklaşık 11.3 milyon Dolar) ciro ve 2021 yılının ilk çeyreği için %54 gerçekleşen büyüme değerleri açıklamıştı. Vergi öncesi karı 53 milyon TL’ye ulaşan şirketin gelirlerinin %63’ü de hizmet verdiği farklı kurumsal şirketlerden gelmekte. 2021 yılına hızlı bir giriş yapan ve yakaladığı momentumla %81 oranında bir büyüme gerçekleştiren Paycell, yatırımcı ilgisi ile ilgili herhangi bir açıklama yapmazken, Alipay ve WeChat de satış süreciyle ilgili bilgi vermediler.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler