Sosyal Medya

Piyasa

Morgan Stanley: Çin hükümeti Evergrande için borç yapılandırma sağlayabilir

Morgan Stanley ekonomistlerine göre Çin yönetimi, zor durumdaki gayrimenkul geliştirme şirketi Evergrande için önümüzdeki hafta bir yönetilen borç yapılandırma başlatabilir.…

Morgan Stanley: Çin hükümeti Evergrande için borç yapılandırma sağlayabilir

Morgan Stanley ekonomistlerine göre Çin yönetimi, zor durumdaki gayrimenkul geliştirme şirketi Evergrande için önümüzdeki hafta bir yönetilen borç yapılandırma başlatabilir.

Ekonomistler yazdıkları araştırma notunda, “Çinli regülatörlerin gayrimenkul geliştirme şirketlerinde temerrütler ile başa çıkmak ve sistemsel riski azaltmak için bir mekanizmaları olmalı” değerlendirmesini yaparlarken, bu adımların gecikmesi halinde Çin’in GSYH büyümesine dördüncü çeyrekte 1 puanlık negatif etki olabileceğini vurguladılar.

Citigroup da Pekin’in Evegrande’nin herhangi bir sistemsel risk yaratmasına engelleyeceğine inanıyor.

Çin Merkez Bankası’nın eski danışmanlarından Li Daokui de, Evergrande krizinin Çin’de ekonomik büyümeyi yavaşlatmasını beklediğini söyledi.

Uzman bununla birlikte krizin finansal sistemin geneline yayılmasının beklenmediğini vurguladı. Li, “Evergrande tahvillerine dayalı türev ürünler yok. Bu nedenle krizin finansal sistemin geneline etkisi sınırlı olur” ifadelerini kullandı.

Uzman 300 milyar dolarlık büyüklüğe sahip olan şirketin orta uzuhn vadede ise 4 ana gruba ayrılmasının beklendiğini ifade etti.

 

Kaynak: foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler