Sosyal Medya

Raporlar

Halk Yatırım: EREGL | 3Ç21 Finansal Sonuçlar – Nötr

Net kar beklentilerin hafif üzerinde. Erdemir, yılın üçüncü çeyreğinde, ortalama piyasa beklentisi olan 4.645 milyon TL’nin %7,7, bizim beklentimiz olan…

Halk Yatırım: EREGL | 3Ç21 Finansal Sonuçlar – Nötr

Net kar beklentilerin hafif üzerinde. Erdemir, yılın üçüncü çeyreğinde, ortalama piyasa beklentisi olan 4.645 milyon TL’nin %7,7, bizim beklentimiz olan 4.793 milyon TL’nin %4,4 üzerinde, yıllık bazda 7 kattan fazla artışla 5.002 milyon TL net kar açıkladı.

Satış gelirleri beklentimizle benzer seviyede gerçekleşti. Yılın üçüncü çeyreğinde net satış gelirleri, bizim beklentimiz olan 18.127 milyon TL ile uyumlu, ortalama piyasa beklentisi olan 17.466 milyon TL’nin ise %4,6 üzerinde, yıllık bazda %124 artış ile 18.263 milyon TL seviyesinde gerçekleşti. Yassı çelik fiyatları önderliğinde yıllık bazda yaşanan ortalama %94 birim fiyat artışı ve zayıf TL, güçlü satış gelirlerinin ana katalizörü oldu. Toplam ürün satışları yılın üçüncü çeyreğinde, yıllık %0,4 azalış ile 2,1 milyon ton seviyesinde gerçekleşti. Alt kırılımında ise, yurt içi satışlar yıllık %1 azalırken, yurt dışı satışlar da yıllık %1 artışla tüketimin yıllık bazda artan fiyatlara rağmen güçlü devam ettiğini gösterdi.

FAVÖK beklentiler ile uyumlu. FAVÖK 3Ç21’de hem bizim beklentimiz olan 7.170 milyon TL hem de ortalama piyasa beklentisi olan 7.315 milyon TL ile uyumlu, yıllık bazda %353 artışla 7.418 milyon TL seviyesinde gerçekleşti. FAVÖK marjı ise, yıllık 20,5 puan artış ile %40,6 olarak gerçekleşti. Ton başına FAVÖK ise 3Ç21’de 404 dolar/ton seviyesine yükselerek, yıllık bazda 2,45 kat artış gösterdi. Yükselenen fiyatlarla beraber malliyet yönetiminin ve operasyönel verimliliğin güçlü devam etmesi, yükselen marjlarda belirleyici oldu.

İhracat gelirleri güçlü büyümeyi destekledi. Rekabetçi TL’nin desteğiyle şirketin yurtdışı satış gelirleri yılın 9 ayında 7.969 milyon TL ile yıllık bazda %110 artış gösterdi. İhracat fiyatlarının yurtiçi fiyatlara kıyasla %10 primli olması ve en büyük çelik üreticisi olan Çin’in önceliği iç talebe aktarmasının yanı sıra, avantajlı coğrafi konumunda desteğiyle ihracat desteğinin orta ve uzun vadede daha da etkili olacağını tahmin ediyoruz.

12 aylık hedef fiyatımız 25,80 TL ve tavsiyemiz ‘AL’ yönünde bulunuyor. Üçüncü çeyrek finansal sonuçlarında net kar her ne kadar beklentilerin hafif üzerinde gerçekleşse de, hissenin son bir haftalık dönemde endekse relatif %5 pozitif performans göstermesini de gözönünde bulundurduğumuzda açıklanan finasalların hisse perfomansına yansımasını ‘nötr’ olarak değerlendiriyoruz. Sonuçların ardından, makro tahminler ve çelik fiyatlarına yönelik varsayımlarımızda yaptığımız değişikliğe ek olarak benzer şirket çarpanı modelimizi de güncellememiz neticesinde, Ereğli
Demir Çelik için 12-aylık hedef fiyatımız 25,80 TL seviyesinde ve tavsiyemiz AL yönünde bulunuyor.

 

Halk Yatırım

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler