Sosyal Medya

Şirketler

Ak Yatırım’dan TAV Havalimanları için 3. çeyrek bilanço değerlendirmesi

TAV 3Ç21’de 65 milyon Euro net kar açıkladı. Bu rakam geçtiğimiz yılın aynı döneminde gerçekleşen 50 milyon Euro seviyesindeki net zarar ile karşılaştırıldığında yolcu trafiğindeki iyileşme, finansal giderlerde ve vergi giderinde düşüş sayesinde ciddi bir artışa işaret etmektedir...

Ak Yatırım’dan TAV Havalimanları için 3. çeyrek bilanço değerlendirmesi

TAV 3Ç21’de beklenenden yüksek finansal gelir ve düşük vergi gideri sayesinde tahminlerin üzerinde net kar açıkladı

TAV 3Ç21’de 65 milyon Euro net kar açıkladı. Bu rakam geçtiğimiz yılın aynı döneminde gerçekleşen 50 milyon Euro seviyesindeki net zarar ile karşılaştırıldığında yolcu trafiğindeki iyileşme, finansal giderlerde ve vergi giderinde düşüş sayesinde ciddi bir artışa işaret etmektedir. Şirket’in 3Ç21’de operasyonel performansı beklentilerimize yakın gerçekleşirken net karında önemli derecede sapma oldu (AK tahmini: 30 milyon Euro, konsensüs: 37 milyon Euro). Bu sapmada finansal gelirlerin yüksek oluşması (büyük ölçüde kur kaynaklı) ve vergi giderlerinin daha düşük olması etkili oldu. Bunun yanında Antalya Havalimanı’nın özsermaye yöntemi ile net kara tahminimizin bir miktar üzerinde katkıda bulunması da destekleyen faktörlerden biriydi.

TAV’ın 3Ç21 operasyonel performansı beklentiler dahilindeydi (3Ç21 FAVÖK: 93 milyon Euro, AK tahmini: EUR91 milyon Euro, konsensus: 91 milyon Euro). Mayıs ayında hisse devri gerçekleşen Almati Havalimanı’nın konsolide ciroya 52 milyon Euro FAVÖK’e ise 7 milyon Euro katkısı bulunuyor. Yine de inorganik büyüme çıkartılarak bakıldığında ciro ve FAVÖK’te geçtiğimiz yıla göre %71 ve %224’lük artış görüyoruz. Bu büyümede maliyet önlemlerinin devam ettiği dönemde yolcu trafiğinin hızlı bir toparlama sürecine girmiş olmasının etkili oldu.

TAV’ın beklentilerin üzerinde gerçekleşen 3Ç21 sonuçlarının hisse üzerinde olumlu tepki yapabileceğini düşünüyoruz. Yolcu sayılarındaki toparlama trendinin uzun vadeli hisse performansında etkili olmaya devam edeceğini düşünüyoruz.

Çarpan bazında benzerlerine göre iskontolu işlem gören TAV için olumlu görüşümüzü 31,00 TL/hisse hedef fiyat ve ‘Endeksin Üzerinde Getiri’ tavsiyesi ile koruyoruz.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Ak Yatırım

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler