Sosyal Medya

Politika

AB THY’ye uçuş yasağını görüşüyor

Hükümetin yasadışı faaliyetlerine aracılık ettiği iddia edilen dev şirketlerimiz Batı’nın radarında. Halkbank’ın ABD İkinci Temyiz Mahkemesi’ne yaptığı itiraz reddedildi.  AB…

AB THY’ye uçuş yasağını görüşüyor

Hükümetin yasadışı faaliyetlerine aracılık ettiği iddia edilen dev şirketlerimiz Batı’nın radarında. Halkbank’ın ABD İkinci Temyiz Mahkemesi’ne yaptığı itiraz reddedildi.  AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, THY’nin Belarus’a kaçak göçmen taşıdığı iddialarının araştırıldığını söyledi. EUObserver’e göre, THY ve FlyDubai’ye uçuş yasağı gelebilir.

 

THY uluslararası medya organlarında yer alan, “Türk Hava Yolları Belarus seferlerinde yasadışı göçmen taşıyor” haberlerini yalanladı.  Konuyla ilgili olarak THY Basın Müşavirliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Bazı ulusal ve uluslararası medya organlarında Türk Hava Yolları’nın Belarus’a gerçekleştirdiği uçuşların yasadışı göçmen trafiğine zemin hazırladığı öne sürülmektedir. Ortaklığımız, dünyanın dört bir yanına gerçekleştirdiği uçuşlarda uluslararası otoriteler ile iş birliği içerisinde, tüm güvenlik hassasiyetlerini dikkate almakta ve operasyonlarını bu ölçüde gerçekleştirmektedir. Medyada yer alan Haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyunun bilgisine sunarız” denildi.

 

THY bu açıklamayı yaptı, fakat Minsk Havalimanı kayıtlarına göre, havayolu firması günde 2 kez İstanbul’dan uçuyor. Batı ajansları, bu uçuşların kaçak göçmen sevkiyatı amasını taşıdığını iddia ediyor.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Polonya-Belarus sınırındaki devam eden mülteci krizi nedeniyle Belarus ve Belarus havayollarına karşı ek yaptırımlar çağrısında bulundu.

 

Belarus’un yanı sıra Rusya ve Türkiye de artan şekilde krizin odak noktası haline gelmeye başlıyor.

 

İddiaların odağında olan bir başka havayolu firması, Cham Wings, internet sitesinde yer alan bilgilere göre İran, Irak, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve İstanbul’da uluslararası ofisleri olan özel bir Suriye havayolu şirketi.

Resmi internet sitesine göre Belarus’un Minsk kentinde de iki iletişim adresi bulunduran şirketin artık düzenli olarak Belarus’a uçtuğu belirtiliyor.

Alman medyasına göre Cham Wings geçmişte Rus özel kuvvetlerini Suriye’ye uçurmuştu.

 

EUObserver’e göre, AB Başkanı Josep Borrell ve üst düzey Komisyon üyesi Margaritis Schinas, Ermenistan, Iraq, Mısır, Ürdün ve Lübnan’ı ziyaret ederek,  devletlerden havayollarının Belarus’a göçmen taşımasını engellemesini isteyecek.

THY’nin Avrupa uçuşlarının yasaklanması halinde, Avrupa bağlantılı Orta Asya, Orta Doğu ve Kafkas seferleri de cazibesini kaybedecek.

Halkbank ve THY hisseleri bugün BİST seansında yoğun oynaklığa şahit olabilir.

 

Halkbank’a ABD’den kötü haber

 

FÖŞ yazdı :  2022’de dünyayı sallayabilecek 10 risk

 

Çetin Ünsalan Yazdı: ‘Son çılgın proje…’

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler