Sosyal Medya

Raporlar

Tarım sektörü ihracatta rekor kırdı

Tarım sektörü, 18 milyar dolara yaklaşan dış satımla tarihinin en yüksek ocak-ağustos ihracatını gerçekleştirdi. AA muhabirinin Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)…

Tarım sektörü ihracatta rekor kırdı

Tarım sektörü, 18 milyar dolara yaklaşan dış satımla tarihinin en yüksek ocak-ağustos ihracatını gerçekleştirdi.

AA muhabirinin Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinden derlediği bilgilere göre, Türkiye’nin ihracatı geçen ay 2020’nin aynı dönemine kıyasla yüzde 52 artarak 18,9 milyar dolara, ocak-ağustos döneminde de yüzde 36,9 yükselerek 140,2 milyar dolara çıktı.

Türkiye’nin tarım ihracatı ocak-ağustos döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20,5 artarak 17 milyar 953 milyon dolara ulaştı. Böylece tarım sektöründe tarihin en yüksek 8 aylık ihracatı yapılmış oldu.

Yılın 8 ayında sanayi ihracatı yüzde 38,8 artarak 106,3 milyar dolara, madencilik ihracatı da yüzde 49,4 yükselerek 3,8 milyar dolara çıktı. Türkiye’nin tarım ihracatı yılın 8 ayında toplam ihracatın yüzde 12,8’ini oluşturdu.

TARIM BÜNYESİNDEKİ 10 SEKTÖRÜN 9’U İLE ATAĞA KALKTI

Tarım grubu bünyesindeki 10 sektörden 9’u ihracatını artırdı. Tarıma bağlı sektörler arasında bu dönemde ihracatını en fazla artıran sektör yüzde 57,2 ile süs bitkileri ve mamulleri oldu.

 

 

 

 

Kaynak: bigpara.hurriyet.com.tr

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler